Den virtuella LAN Funktion på Ethernet

October 8

Den virtuella LAN Funktion på Ethernet


Virtuella lokala nätverk, eller "VLAN" är databaser av alla fysiskt anslutna Ethernet nätverksenheter som nästan är åtskilda av omkopplaren operativsystemet. Varje fysisk LAN-anslutning måste vara en del av en virtuell LAN. Som standard, alla anslutningar på samma switch är en del av virtuella LAN kallas VLAN1.

Organisera LAN-anslutning

I en typisk switch, alla anslutningar är en del av en virtuell LAN kallas VLAN1. VLAN är en databas med alla anslutna enheter till växeln. Om två enheter i två olika VLAN inte kan kommunicera med varandra, anses de vara på olika nätverk.

bättre prestanda

VLAN kommer att resultera i en snabbare switch handläggningstider för inkommande paket genom att separera alla inkommande Ethernet fysiska anslutningar till virtuella LAN.

Data Säkerhet

Endast enheter som ingår i samma VLAN kan kommunicera med varandra lokalt och utan någon interaktion av en högre nivå inter enhet, till exempel en router, som håller data säkra och privata.

ethernet

Ethernet är ett inter term som beskriver den fysiska anslutningen från en enhet i nätverket till en switch eller router. Fysiskt anslutna enheter separeras samt organiserad i många olika VLAN.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com