Vad är lösenordsfras autentisering?

April 7

Vad är lösenordsfras autentisering?


Många företag och privatpersoner överföra data via datorer på en konstant nivå. PC-användare kan känna att det är nödvändigt att hålla denna information konfidentiell eller säker. Pass-fras identifiering kan hjälpa till med denna uppgift.

Definition

Pass-fras identifiering är en typ av åtkomststyrsystem som utnyttjar ett pass-fras nyckel. Åtkomstkontroll är en systemenhet som gör att en individ eller myndighet för att få tillgång till information i ett datorbaserat fil eller ett system.

Behandla

I passet-fras identifieringsprocessen, är lösenordsfras en flera ord fras bara användaren och läsaren vet, och det används som referens. Referensen ges till läsaren, som skickar den passfras till en processor, som ibland kallas en kontrollpanel. Kontrollpanelen jämför lösenordsfras referens till listan åtkomstkontroll den för närvarande har på fil. Kontrollpanelen gör antingen eller förnekar begäran, och det spelar in och sänder en logg till en lämplig databas. Om lösenordsfras referens är en match, öppnas kontrollpanelen filen eller systemet.

Rolig fakta

Vissa kontrollpaneler är utformade för att använda fingeravtryck i stället för ett pass-fras, lösenord eller annan referens ingång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com