Hur att kontrollera om en dator kan uppgradera till Windows 7

October 20

Hur att kontrollera om en dator kan uppgradera till Windows 7


Som av mars 2011, är Windows 7 den senaste versionen av Microsofts operativsystem, och det har många fördelar jämfört med tidigare versioner av Windows. Om du har Windows Vista eller ens XP på datorn och du vill se om du kan uppgradera till Windows 7, finns det två sätt du kan kontrollera. Det bästa sättet är att ladda ner "Windows 7 Upgrade Advisor", som kontrollerar över systemet för att se om den är kompatibel. Det andra sättet är att manuellt kontrollera datorns kapacitet, men endast avancerade användare bör ta detta synsätt, och manuellt kontrollera innebär att du förmodligen förbise vissa programvara kompatibilitetsproblem.

Instruktioner

Windows 7 Upgrade Advisor

1 Anslut eventuella tillbehör, som skrivare och skannrar, till datorn. På så sätt när Windows 7 Upgrade Advisor kontrollerar datorn, det kan leta efter information om kompatibilitet för dessa enheter.

2 Navigera till "Microsoft.com/windows/windows-7/get/upgrade-advisor.aspx" i en webbläsare och klicka på knappen "Hämta Windows 7 Upgrade Advisor", som skickar dig till Microsoft Download Center.

3 Klicka på "Download" -knappen för att påbörja nedladdningen.

4 Välj "Jag accepterar licensvillkoren" om du accepterar villkoren i fönstret och sedan klicka på "Install". Installationen kommer att ta en stund.

5 Se till att det finns en bock bredvid alternativet "Starta Windows 7 Upgrade Advisor" efter installationen är klar och klicka sedan på "Close". Rådgivaren kommer att starta på bara ett ögonblick.

6 Klicka på "Start kontrollera" i Advisor fönstret för att börja. Beroende på hastigheten på din dator, kan denna process tar bara några minuter eller längre.

7 Leta efter numret längst upp i fönstret efter kontrollen är klar; detta nummer är bredvid frasen "Number of problem som kan måste ta itu med." Som anger hur många potentiella problem ditt system kan ha med en Windows 7 uppgradering. Om antalet är 0, då systemet bör ha några problem uppgradering.

8 Bläddra igenom Advisor rapport om det finns frågor som finns. Rapporten kommer att ange alla de potentiella problem det hittades. I vissa fall, kan rapporten anger programmet inkompatibilitet, vilket ofta är fixerbar genom att installera en annan version av programmet. Du måste gå igenom varje fråga, som felaktiga drivrutiner, inkompatibla program och otillräckligt hårddiskutrymme, för att se om du kan hitta en lösning på dem. Kontrollera om rekommendationer inom rådgivare för att se vilka möjligheter du har.

instruktionsbok Kontroll

9 Klicka på Start-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen, högerklicka på "Dator" eller "Den här datorn", beroende på vilket du ser, och klicka sedan på "Egenskaper". Detta öppnar "System" fönstret.

10 Leta efter numret bredvid termen "GHz" (gigahertz) eller "MHz" (megahertz). Denna siffra indikerar hastigheten på din processor. Du behöver åtminstone en gigahertz för att köra Windows 7. Om fönstret visar en hastighet i megahertz, inte datorn inte har en tillräckligt snabb processor för att köra Windows 7 på rätt sätt. Du kan se flera identiska numren om du har en processor med flera kärnor.

11 Titta i fönstret för etiketten "System typ" eller, för Windows XP, den information som anger vilken version av XP, som "Home" eller "Professional". Du måste ta reda på om ditt system är 32-bitars eller 64-bitars. Vista kommer att ange den ena eller andra, och XP kommer antingen att säga "x64" eller kommer att ha någon siffra indikator. Ingen indikator betyder att du har en 32-bitarssystem; "X64" betyder att du har en 64-bitars system.

12 Leta efter uttrycket "Memory" eller "RAM". Du bör se information som anges med GB (gigabyte) MB (megabyte). Om datorn är en 32-bitarssystem, behöver du minst en gigabyte RAM-minne; om det är en 64-bitars system, behöver du minst 2 gigabyte RAM-minne. Du kan stänga "System" fönstret nu.

13 Klicka på Start och välj antingen "Dator" eller "Den här datorn", beroende på vilket du ser. Högerklicka på den enhet du planerar att installera Windows 7 på (förmodligen "C" enhet) och välj "Egenskaper".

14 Se om informationen bredvid etiketten "Free space" är större än 16 gigabyte för en 32-bitarssystem eller 20 gigabyte för en 64-bitars system. Om antalet är mindre än det eller om antalet anges som "megabyte," du inte har tillräckligt med hårddiskutrymme för en Windows 7 uppgradering, och du måste ta bort vissa data eller avinstallera vissa program för att göra tillräckligt med utrymme.

15 Klicka på Start-knappen och skriv "dxdiag" i sökrutan och tryck på "Enter". Om du har Windows XP klickar du på Start-knappen och välj "Kör" skriv "dxdiag" i "Run" och klicka på "OK". Detta öppnar "DirectX Diagnostic Tool" fönstret.

16 Titta på etiketten nära botten som säger "DirectX-version." Om din version av DirectX är under 9, måste du få en nyare version att uppgradera till Windows 7.

Tips

  • Du kan uppdatera DirectX i Vista genom att klicka på Start-knappen och börjar skriva "Windows Update" och välja "Windows Update" nytta när det visar och söka efter uppdateringar. Om du kör XP, gå till update.Microsoft.com, och efter skanning din dator, kommer webbplatsen att lista de programvaruuppdateringar tillgängliga för dig, inklusive DirectX uppdateringar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com