Fördelar med Lotus Notes e-post

June 21

Fördelar med Lotus Notes e-post


Lotus Notes är ett program från IBM, som kombinerar affärs e-post, kalendrar och program till en central plats. Den ansluter klienter och servrar med varandra, och den senaste versionen är främst inriktat på klientsidan. Det finns flera fördelar med att använda Lotus Notes e-post för din verksamhet.

centraliserad server

Den första fördelen är att all information finns på Domino-servern. Detta innebär att det är en centraliserad plats för relevant information. Denna centralisering gör att du större organisation än de flesta e-postprogram normalt tillåter. Dessutom har du större tillgång till individuella användardatabaser. Du har tillgång till annan information från andra datorer. Till exempel, om du behöver en e-postadress från en av dina medarbetare, kan du enkelt hitta den på Domino-servern. Detta besparar dig besväret att avbryta din medarbetare på sitt jobb, och ber om e-postadressen. Dessutom, för att få tillgång till denna information, du behöver inte bara vara vid datorn på jobbet. Du kan få tillgång till Domino-servern från Internet från vilken plats som helst i världen.

Skydd av data

Det centrala läget för all information om Domino-servern innebär att om den lokala datorn går sönder eller kraschar, kommer du inte förlora alla dina nödvändig information. Om datorprogram på din bärbara eller stationära dator slutar fungera, kan du fortfarande komma åt Notes-databas. Du kan komma åt det här Notes-databas med hjälp av antingen en annan dator eller laptop, eller genom att kontakta en av dina kunder.

delad information

En annan fördel är att det centrala läget innebär att det är lättare för företag att schemalägga möten, och lösa problem med kunder eller medarbetare. Till exempel kan en chef titta på hans arbetar scheman och avgöra vilka datum kan vara bäst för ett möte utan att skicka ett stort antal e-postmeddelanden fram och tillbaka. Om ett viktigt mail från en kund måste besvaras omedelbart, behöver det inte att sitta i inkorgen tills du märker det. En av dina medarbetare kan se dess betydelse åt det, och svara. Men som en användare kan du bestämma vilken information du delar med dina medarbetare och kunder i den centrala platsen. Således kan den information som du inte vill delas hållas privat.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com