Eye Tracking i människa-datorinteraktion och användbarhet Forskning

April 18

Eye Tracking i människa-datorinteraktion och användbarhet Forskning


Eye tracking är en forskningsmetodik där en persons ögonrörelser har tagits med en kamera, och dessa data används för att spåra exakt vad deltagaren tittar på. I människa-datorinteraktion (MDI) och användbarhet forskning är eye tracking används för att bestämma vad människor ser på när de interagerar med datorer. Denna information används för att göra program och program som är mer intuitivt och lättare att använda.

Eye Tracking teknik

Eye-tracking system fungerar genom att placera "point of avseende" som är den punkt på näthinnan där ljuset kommer från ett föremål fokuseras - med andra ord, där någon är ute. En infraröd ljuskälla intill en datorskärm är riktad mot ögat. En stor del av detta ljus reflekteras tillbaka i en "hornhinnan reflektion", precis bredvid eleven. Bildbehandlingsprogram lokaliserar centrum av eleven och hornhinnans reflektion, och använder dem för att triangulerar punkten avseende.

Metrik

En rad åtgärder används i eye-tracking studier. Huvud metrisk är den "fixering", en punkt att ögonen fokusera på. Forskare mäter både antalet och varaktigheten av upptagningar. Ögonen rör sig inte jämnt från stimulans till stimulans, men rör sig i hopp kallas "saccades." Det är också åtgärder, inklusive deras antal och riktning. En sekvens av upptagningar och saccades kallas "scanpath" och forskarna mäta även blinkningshastighet och pupillstorlek.

Resultat

Slutsatser inkluderar:

"Talking head" filmer, sådana där en talesman talar direkt till kameran, men inte gör något annat, är i allmänhet tråkig och folk blir distraherad av andra aspekter av sidan.

I genomsnitt är människor vänster lutande, spendera två tredjedelar av tiden tittar på vänster sida av skärmen. De tillbringar även 80 procent av sin tid på att leta "ovanför mitten," den övre halvan av den webbsida som visas i webbläsarfönstret när fönstret öppnas.

Folk betalar en hel del uppmärksamhet på bilder av människor, så länge de är relevanta, såsom anställda. De behöver inte ägna stor uppmärksamhet åt uppenbara stock foton.

tillämpningar

Eye tracking är också studeras som en inmatningsenhet. Till exempel håller en fixering för en viss tid kan betraktas som en "klick". Detta har breda tillämpningar, från effektivitet till ökad tillgänglighet för funktionshindrade personer. Eye-tracking metoder har också föreslagits för användning i virtuell verklighet, och i varpvideokonferenser så att folk alltid verkar vara att göra ögonkontakt i virtuella möten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com