Hur man tar bort en korrupt fil i Windows

August 17

Hur man tar bort en korrupt fil i Windows


När en fil för ditt Windows-system skadas, kan det förhindra att datorn inte fungerar korrekt. Vissa inhemska Windows-program kan misslyckas med att öppna eller kanske inte fungerar korrekt, även om datorn kan starta. Du måste inte bara ta bort den korrupta filen från datorn, men också ersätta filen med ett fungerande system fil.

Instruktioner

1 Hitta en ersättare för den skadade filen. Webbplatser som erbjuder gratis nedladdning av Windows systemfiler inkluderar DLL Ladda ner System DLL Nerd och DLL-filer. Packa upp den nedladdade DLL fil genom att gå till mappen du sparade filen till, högerklicka på filen och klicka på "Extrahera alla" alternativet.

2 Anslut en extern hårddisk eller flash-enheten till datorn. När "Autoplay" öppnas, klicka på alternativet "Öppna mappen för att visa innehåll" för att öppna den externa enheten fönstret.

3 Överföra filen extraheras från DLL nedladdning på den externa enheten. För att överföra filen till den externa enheten, klicka på filen, håll ned musknappen och dra filen till den externa hårddisken fönster. När filen överförs, klicka på ikonen "Säker borttagning av maskinvara" i aktivitetsfältet, välj den externa enheten i fönstret som kommer upp, och klicka på "Stopp". När meddelandet visas som talar om att det är säkert att ta bort enheten, dra den externa enheten från datorn.

4 Starta om datorn i felsäkert läge. För att starta i felsäkert läge, gå till "Start" och "Starta" och, som datorn starta upp, hålla trycka på "F8" knappen tills du ser "Avancerade startalternativ" skärm. Använd nedåtpilen på tangentbordet för att välja "Felsäkert läge" och tryck på "Enter".

5 Söka i "C:" kör för Windows-fil som behöver bytas ut. Gå till "Start", "datorn" och dubbelklicka på "Lokal disk (C :)" köra för att komma in på "C:" enheten. Skriv in namnet på den fil som måste tas bort i sökrutan som visas högst upp i fönstret och tryck på "Enter" för att hitta filen. Högerklicka på filen i listan och välj "Öppna fil plats" för att öppna mappen som innehåller systemfilen som du vill ersätta.

6 Anslut den externa enheten tillbaka till datorn. Återigen, välj "Öppna mappen för att visa filer" från "Autoplay" fönstret. När mappen öppnas, hitta DLL-filen och dra den till den mapp som innehåller den skadade filen.

7 Klicka på "Ja" på frågan om du vill ersätta originalfilen med den nya filen. Om du inte har loggat in under datorns administratörskonto, kan du bli ombedd att ange administratörslösenordet. Lämna lösenord blankt om du aldrig har skapat ett administratörslösenord och tryck på "Enter". Den skadade filen ersätts med arbetsfilen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com