IBM Thinkpad saknar en LAN-anslutning

October 10

IBM Thinkpad-datorer är bärbara datorer som kommer med inbyggda nätverksmöjligheter. Gamla och nya modeller av Thinkpad är i stånd att ansluta till ett lokalt nätverk, även känd som en LAN. Den här typen av nätverk använder en direkt anslutning från den bärbara datorn till routern med hjälp av en Ethernet-kabel. Om drivrutinerna för Thinkpad s nätverkskort inte fungerar eller installeras, kommer du att få fel när du ansluter din bärbara dator till det trådlösa nätverket.

Instruktioner

1 Gå till din router och koppla ur den under 30 sekunder. Anslut routern igen. Denna process, som kallas Power cykling kan fixa några problem med nätverket. Kontrollera Thinkpad att se om det går att ansluta till nätverket.

2 Klicka på "Start" och "Kontrollpanelen." Välj "System och säkerhet" från de tillgängliga alternativen. Klicka på "Enhetshanteraren."

3 Expandera "Nätverkskort" notering i Enhetshanteraren. Om du ser ett nätverkskort med ett utropstecken eller frågetecken i listan är systemet inte känner igen nätverkskortet ordentligt.

4 Högerklicka på posten och välj "Avinstallera". Bekräfta din önskan att avinstallera drivrutinen. Gå till Lenovos support och drivrutiner, och ladda ner nätverksdrivrutiner för din specifika Thinkpad modell. Dubbelklicka på drivrutinerna när nedladdningen är klar. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programmet helt.

5 Kontrollera Ethernet-kabelanslutning mellan den bärbara datorn och routern. Koppla ur och anslut Ethernet-kabel. Kontrollera denna kabel för fysiska skador och byta den mot en ny Ethernet-kabel om det behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com