Vad är BCC & CC i e-post?

February 28

Vad är BCC & CC i e-post?


"Till" -fältet längst upp i ett e-postmeddelande är lätt att räkna ut, men "CC" och "BCC" är svårare att dechiffreras. Om du är ny på e-post, lära sig grundläggande metoder och artigheter kring CC och BCC kommer att resultera i mer professionella meddelanden och gladare mottagare.

BCC & CC Grunderna

Även om du kan sätta så många mottagare i "Till" -fältet som du vill, kan du också lägga till mottagare till "CC" och "BCC" fält. Dessa står för "Carbon Copy" och "hemlig kopia." De är nästan alltid hänvisar till sina akronymer. En mottagare som CCED är synlig för alla mottagare, medan en BCCed mottagare är dolt från alla andra mottagare. Med andra ord, CCED mottagarna kan se vilka andra e-postmeddelandet skickades till, medan BCCed mottagare hålls hemlig.

När man använder CC

Mottagare som är förtecknade i CC fältet indikerar att de inte är den primära mottagaren av e-post. Till exempel, om du har en rapport klar för en av dina medarbetare, och du vet att din chef vill se en kopia av det också, kanske du ange din medarbetare i "Till" -fältet och din chef i den "CC" fältet. När det gäller e-post etikett kommunicerar detta att när e-postmeddelandet är avsedd speciellt för en särskild mottagare, du informera andra parter om dess innehåll också.

När man använder BCC

BCC är bäst när du inte vill att andra ska veta vem har samma e-post. Låt oss säga att din medarbetare har orsakat problem på jobbet, och din chef har begärt att se deras svar på officiella arbete e-postmeddelanden. BCCing din chef på e-post innebär att din kollega inte vet att din chef har sett e-post också. Dock är BCC inte bara används för att övervaka e-post. Vanligast är det som används för större listor av mottagare.

BCC och E-postlistor

Det är både korrekt e-etikett och en bra säkerhetsåtgärd till BCC alla mottagare om du skickar ut en massa e-post till människor som inte känner varandra. Även om det kan verka som en bra idé att skicka ut en inbjudan till alla i din adressbok, kan många mottagare bli arg att få sina e-postadresser synliga för främlingar. Lämnar mottagarna ute i det fria kan göra dem mottagliga för spammare och annan oönskad uppmärksamhet. Vissa länder har uppgifter sekretesslagar som gör det olagligt för organisationer att ge ut e-postadresser till obehöriga. När du skickar ut e-postlistor, alltid använda BCC.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com