Hur man gör bilder från Facebook inte Pixelated

October 26

Hur man gör bilder från Facebook inte Pixelated


Facebook bilder ser ofta suddiga på grund av en bristande detalj i den ursprungliga bilden. Även om Facebook ställer storleksbegränsningar, de är stora nog att kvarhålla en rimlig nivå av klarhet. Om bilden är suddig till att börja med, det finns mycket du kan göra förutom att krympa den till en mindre storlek. Hålla mängden redigering du gör till ett minimum för att förhindra pixeliseringen.

Instruktioner

1 Högerklicka på bilden du planerar att ladda upp till Facebook och klicka på "Egenskaper" för att se storleken på filen. Ju större filstorlek, desto högre kvalitet. Om det är mindre än 1 MB, välja en annan bild.

2 Ladda upp bilden i sin ursprungliga form om det är möjligt. Om du använder en oredigerad kopia, är du mindre benägna att sluta med en dålig bild. Komprimering används ofta när en redigerad bild sparas, och detta minskar kvaliteten. Facebook rekommenderar att du inte redigera en bild, eftersom en del fotoredigeringsprogram stör uppladdningsprocessen.

3 Använd ett format som är stöd från Facebook. Vid tidpunkten för offentliggörandet, dessa inkluderar .tiff, .png, .gif, .jpg och bmp. Andra format antingen inte kommer att ladda upp eller kan se annorlunda ut än vad du förväntar dig. Om ett foto är i fel format, öppna den i Microsoft Paint och välj rullgardinsmenyn genom att "Spara som typ" för att spara i ett kompatibelt format.

4 Beskära bilden så lite som möjligt, om du måste redigera det. Beskärning används för att skära av kanterna eller ta bort delar som du inte vill ses. Men vad som är kvar kan "zooma" upp för att fylla upp de kvarvarande utrymme. Detta liknar blåser en bild för att göra den större, som kan lämna en pixelated resultat.

5 Använd en bild som inte är mer än 15 MB, eftersom detta är den filstorlek Facebook accepterar. Krympa filstorleken, vid behov med ansedda, välkänd redigeringsprogram. Minska storleken precis tillräckligt för att komma under gränsen utan att minska bildkvaliteten för mycket.

Tips

  • Facebook tillåter endast bilder som är större än 180 pixlar bred.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com