Hur man skapar kolumner och innehåll i Wordpress

October 27

Wordpress är en blogging plattform och content management system som använder PHP och MySQL för att visa dynamiskt innehåll för en blogg eller hemsida. Skapa innehåll görs genom att skriva blogginlägg, vilket sker med hjälp av verktyg inifrån Wordpress förvaltningsområdet. Skapa en kolumn eller "sidofältet" kräver dock att du lägger till ett anrop till "sidebar.php" sida i din nuvarande Wordpress-mall (kallas en "tema"). Lyckligtvis har Wordpress en inbyggd mall-redigering funktion som kan användas för att redigera din tema utan att manuellt behöva ladda ner, redigera och sedan ladda upp temat när du vill göra ändringar.

Instruktioner

skapa innehåll

1 Logga in på din Wordpress installation. Inloggningssidan för din Wordpress installation typiskt ligger i "wp-admin" katalog på din webbplats. Till exempel, om din Wordpress blogg ligger på "http://www.bobsblog.com", då Wordpress inloggningssidan skulle ligga på "http://www.bobsblog.com/wp-admin/". Skriv in ditt användarnamn och lösenord, klicka sedan på "Logga in".

2 Klicka på "Lägg till ny" under menyn "inlägg".

3 Skriv in blogginlägg titel i "Enter titeln här" textfältet. Skriv det huvudsakliga innehållet i blogginlägget i stolpen textinnehållet område. Klicka på knappen "Lägg till en bild" för att ladda upp en bild från datorn eller en annan plats på Internet, klicka sedan på "Anslut till post" för att infoga bilden i ditt blogginlägg.

4 Klicka för att placera en bock i "Kategorier" lådor, som anger vilken kategori eller kategorier som du vill associera med blogginlägget. Skriv några ord som du vill "tag" blogginlägget i "Tags" textfältet och klicka sedan på "Lägg till".

5 Klicka på knappen "Publicera" i den högra kolumnen för att publicera den nyskapade innehåll på din blogg.

Skapa en kolumn

6 Klicka på länken "Editor" i menyn "utseende".

7 Markera mallsida som du vill lägga till kolumnen eller "sidofältet." Klicka på "index.php" för att lägga till kolumnen till hemsidan på din blogg, eller klicka på "single.php" för att lägga kolumnen bara på bloggsidor som visar ett enda blogginlägg.

8 Välja ett område av mallen för att placera kolonnen. Om du vill lägga till en kolumn till vänster om det huvudsakliga innehållet området, kommer du vill lägga till kolumnen koden ovan eller före "<DIV>" taggar som innehåller "loop" (en linje eller serie av rader kod som display blogginlägg eller innehållet på sidan). Om du vill lägga till en kolumn till höger om huvudinnehållet, vill du lägga till kolumnen koden nedan eller efter slingan. Slingan ser normalt ut så här: "<? Php if (have_posts ()): while (have_posts ()): the_post ();?>" Men kan innehålla något annorlunda text beroende på det tema du använder.

9 Klicka för att placera musmarkören på en tom rad i mallen där du vill lägga till kolonnen. Skriv "<? Php get_sidebar ();?>" På den tomma raden. Detta kommer att exekvera kod som är på "sidebar.php" sida, vilket skapar en kolumn. Innehållet i denna kolumn kallas "Widgets", som kan tillsättas, avlägsnas eller redigeras genom att klicka på länken "Widgets" under menyn "utseende".

10 Klicka på "Uppdatera File" knappen för att spara mallsida med de nya ändringarna. Klicka på ditt bloggnamnet i det övre vänstra hörnet på sidan när du är inloggad i Wordpress att se bloggen. Om kolumnen inte visas korrekt (om du behöver justera marginalerna eller bredd av kolonnen), kan detta ändras inifrån "style.css" fil för ditt tema, som kan redigeras genom att klicka på länken "Editor" igen, klicka sedan på "style.css" längst ned på menyn till höger på sidan.

Tips

  • Denna information avser "WordPress.org" anläggningar, som är värd på användarens server. Det fungerar inte på "WordPress.com" konton, som är värd med Wordpress och inte tillåter användare att göra ändringar i sina tema filer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com