RAM-disk Tips

December 16

En RAM-disk är en del av datorns interna minne som är avsatt för användning som tillfällig enhet lagring. RAM är mycket snabbare än normalt enhet lagring, så RAM skivor används för att påskynda datadrift när en hel del data skrivs till och läses från en skiva. RAM-skivor kommer att raderas när datorn startas eller stängas av, så att alla filer som är lagrade på en RAM-disk måste kopieras till vanlig lagring.

RAM-disk Creation

RAM-diskar är inte en del av den ordinarie operativsystemet under Windows, Mac OS X eller Linux. Windows kräver programvara från tredje part för att skapa en RAM-disk, men du kan använda Unix-kommandon i ett terminalfönster för detta i Mac OS X eller Linux utan att installera extra programvara. Efter en RAM-disk skapas, finns inte tillgängligt för vanliga användningsområden tills RAM-disken har matats ut vid vilken tidpunkt innehållet i RAM-disken kommer att raderas minnet som avsatts för RAM-disken.

RAM-disk Usage

RAM-minnet är mycket snabbare än hårddiskar och SSD-lagringsenheter. Det är därför användbar som ett temporärt lagringsutrymme när du arbetar med filer där en stor mängd data måste skrivas till disk upprepade gånger. Till exempel anser en uppgift där en databasfil måste vara permanent sorteras eller indexeras; Om filen har tusentals eller miljontals skivor, är för det mesta det tar från mycket låg hastighet av läsning och skrivning disk data, eftersom när data läses från skivan sortering och indexering är mycket snabb. Detta är ett fall där de extra stegen för att arrangera filen på en RAM-disk kan göra den övergripande processen snabbare. Men om uppgiften tid innebär mestadels CPU, såsom ett slags eller index baserat på en beräkning databas, det kommer inte att vara snabbare att göra detta på en RAM-disk.

RAM-disk File Staging

När du har skapat en RAM-disk, visas det som en vanlig enhet i operativsystemet. Det är mycket viktigt att hålla reda på vilka filer som lagras på din RAM-disken och vilka filer som är på din vanliga lagringsmedier, eftersom dina RAM-diskar kommer att raderas omedelbart efter användning. Kopiera de filer du kommer att arbeta med din RAM-disken, och döpa om dem om det hjälper dig att hålla fokus på behovet av att spara dem till din hårddisk när du är klar med dem. Till exempel kan du lägga till taggen "_original" i slutet av filer fortfarande på hårddisken när du kopierar dem till RAM-disken, och "_RAM" till filer som lagras på RAM-disken. När du har kopierat dem tillbaka, kan du ta bort "_RAM" tag från dessa filnamn och radera eller lagra originalfilerna.

RAM diskar och RAM Ökning

Förväxla inte användningen av RAM-skivor med automatiska metoder RAM "minne personsökning" till disk i operativsystemet. Datorn kommer automatiskt att läsa och skriva RAM-minne informationen på hårddisken medan den är i bruk, som kallas minne personsökning. Detta gör det möjligt att öppna fler program och dokument än du kan lagra samtidigt i RAM-minnet. Datorn hanterar denna process för dig. RAM-diskar är orelaterade och inte hanteras automatiskt. Använd RAM-skivor endast för specifika uppgifter, sedan mata ut RAM-disken för att återfå användningen av RAM för sina vanliga ändamål.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com