Min Linksys Wireless-B Media Link WEP kommer inte att ansluta

July 7

Installera trådlöst nätverk med WEP-kryptering är en ganska okomplicerad process, men ibland något kan gå fel. I så fall är den bästa insatsen för att lösa problemet att fysiskt åter ansluta routern till datorn med en Ethernet-kabel. Denna nya installationen korrigerar 99 procent av din Linksys Wireless-B och WEP problem och i huvudsak uppgår till starta om routern, precis som en dator.

Instruktioner

1 Anslut den trådlösa routern till datorn med en fysisk Ethernet-kabel. Du ser fyra portar, märkta ett till fyra, på baksidan av routern intill Internet-uttaget. Ethernet-kabel ansluts till datorns Etherport - det finns bara en, oftast i ryggen nära USB-portarna.

2 Öppna din webbläsare och skriv "http://192.168.1.1" i webbläsarens adressfältet. Hit "Enter".

3 Ange administratörslösenordet och logga in. Om du inte vet administratörslösenordet och logga in, lämna admin alternativet tomt och skriv "admin" - inga citat - som lösenord. Klicka på "Enter".

4 Klicka på "Wireless Security" -fliken. Du är nu på routerns kontroll sida. Notera SSID nätverksnamnet. Standardnamnet för en Linksys Wireless-B router är "Linksys."

5 Välj "Inaktivera". Klicka på "Spara" bredvid WEP-inställningar.

6 Stäng din webbläsare.

7 Högerklicka på Windows WiFi-logotypen över klockan på det nedre högra hörnet eller på Apple AirPort-logotypen i det övre högra. Välj ditt trådlösa nätverk. Namnet på nätverket är densamma som SSID noterade i steg 4.

8 Klicka på "Anslut".

9 Koppla bort Ethernet tråd du ansluten till routern och datorn i steg 1.

10 Öppna webbläsaren, skriva in "http://192.168.1.1" och klicka på "Enter".

11 Klicka på "Aktivera" under WEP-inställningarna på fliken Trådlös säkerhet. Skriv ner "Shared Wireless Network Key" när den visas.

12 Klicka på "Spara". Detta kopplar du från nätverket och aktivera WEP säkerhet.

13 Upprepa steg 5 och 6 för att ansluta till det trådlösa nätverket, vilket gör att det inte finns någon fysisk kabel mellan datorn och routern.

14 Skriv in Key delad trådlöst nätverk som nätverkslösenord när det efterfrågas. Klicka på "Anslut".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com