Hur man förbereder en PowerPoint-presentation för en anställningsintervju

November 5

Hur man förbereder en PowerPoint-presentation för en anställningsintervju


När du är upp mot hård konkurrens, är avgörande att hitta ett sätt att skilja sig från andra kandidater. Ett kreativt sätt att sticka ut på din anställningsintervju är att förbereda en Microsoft PowerPoint-presentation. Du kan be att visa presentationen under mötet eller helt enkelt ge det till intervjuaren i disk form så att han kan granska den senare.

Instruktioner

1 Välj en professionell men ändå mycket enkel mall för din anställningsintervju presentation. Hitta en mall som har en ljus bakgrund och mörk text för bästa kontrast på varje bild. Välj "File" (eller den färgstarka Office-knappen), "Ny" på PowerPoint huvudmenyn och sedan "Installerade mallar" eller "installerade teman" att granska mallalternativ och välj en för din presentation.

2 Välj "Ny bild" -knappen på huvudmenyn för att skapa en rubrikbild och ytterligare fyra innehålls diabilder för presentation när du öppnar din nyligen valda mallen.

3 Skriv in ett namn för locket. Du kan bara ange ditt namn och kontaktuppgifter, som om det vore toppen av din CV. Ange en sammanfattning eller slogan som beskriver dina färdigheter, egenskaper och erfarenheter i en eller två snabba linjer. Skriv in en linje som fångar vad du vill intervjuarens första intryck att vara när han ser denna presentation.

4 Identifiera dina övergripande mål karriär i den första bilden - titel det "karriär mål" eller liknande. Till exempel, "att få erfarenhet inom reklam område" eller "att expandera på min kunskap om reklam strategier." Lista upp till tre eller fyra mål.

5 Lista information om din bakgrund i nästa bild - titel det "Career Bakgrund" eller liknande. Skriv in namnet på din skola och graden du uppnått på en rad liksom de mest uppmärksammade jobb du har hållit på efterföljande rader.

6 Ange exakta kunskaper och speciella höjdpunkter från din karriär på den tredje sliden - titel det "kompetens och framsteg" eller liknande. Till exempel, om du ledde din institution för att registrera försäljningssiffror för tre kvartal i rad nämna att här. Om du har avancerade datorprogrammering kunskap, nämna det i din kompetens bilden.

7 Diskutera exakt hur du planerar att hjälpa företaget att nå sina mål i slut slide, med titeln "Vad jag kan ge till XYZ Company" eller liknande. Personifiera den här bilden med mål och planer som är specifika för det företag där du intervjuar. Ge exempel på hur du har hjälpt liknande företag i det förflutna om det är möjligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com