Vad är en processor?

August 1

Vad är en processor?


Varje dator, om en persondator på skrivbordet eller datorn i bilen, har en processor som utför alla beräkningar som behövs för att köra program. En processor är i allmänhet en liten fyrkantig chip men kan komma i en mängd olika former och storlekar beroende på vad den används i.

Fungera

En processor, som officiellt är känd i branschen som en centralenhet, är hjärtat av en dator och är den enhet som gör det möjligt att utföra matematiska beräkningar som mjukvara och hårdvara behöver arbeta. En processor görs med hundratusentals eller miljontals små elektriska transistorer. En processor kommer att kunna utföra fler beräkningar, om den har fler transistorer. Små processorer kallas mikroprocessorer används i ett stort antal enheter förutom datorer som leksaker och mobiltelefon.

Funktioner

Centrala behandlingsenheter arbete genom att dra specifika instruktioner från ett datorprogram i form av binär kod. Processorn tolkar vad koden ber om och sedan utför alla nödvändiga beräkningar som addition eller subtraktion. Resultaten av de beräkningar sänds sedan tillbaka till den rätta delen av datorns minne, så att programmet kan avsluta kör.

typer

En processor kommer i många olika hastigheter och storlekar beroende på vilken typ av utrustning som den kommer att placeras i eller hur den kommer att användas. Företagen AMD och Intel producerar de två mest populära datorprocessorer. Båda varumärkena har olika sätt att klassificera och rapportera hastigheten på processorer och båda är oförenliga med varandra.

överväganden

Varje processor på marknaden är byggd med ett antal olika stora stift på botten som garantera att den kan endast användas i vissa typer eller märken av moderkort. En processor som har sina stift böjda eller förstöras antingen genom felaktig hantering eller genom att försöka tvinga den till en felaktig moderkort kortplats kommer att vara helt värdelös.

Varning

En processor är benägen att överhettning, som helt kan förstöra enheten, om den inte är ordentligt kyld. Du kan se din processor förblir svalt genom att tillämpa kylande gel på moderkortet facket innan du lägger i processorn samt genom att lägga till extra fläktar eller ens en flytande kylsystem till datorn. Centralenheter kan vara manuellt "överklockat" genom att ändra flera inställningar för att ge snabbare beräkningar, men någon typ av överklockning kommer alltid att garantin ogiltig av processorn och kommer att göra enheten mycket mer benägna att överhettas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com