Vad är ett offentligt informationssystem?

August 3

Vad är ett offentligt informationssystem?


En offentlig informationssystem är ett informationssystem, till exempel en bankomat eller flygbolaget bokningssystem, som är tillgänglig för allmänheten. Levent Orman av Cornell University skiljer dessa system från system som konstruerats för och används av specialister.

Syfte

Offentliga informationssystem finns för att tillhandahålla en tjänst eller att ge stöd till en offentlig process.

användare

"Allmänheten" i detta fall är heterogen och består av privatpersoner och hushåll, företag och andra organisationer och myndigheter. Varje medlem av allmänheten kan använda systemet i en annan roll, beroende på medlemmens behov vid tidpunkten för användning.

Datakrav

Ett effektivt system redan har information som behövs för att färdigställa sin uppgift. Ett system som möjliggör en medborgare att förnya sin körkort, till exempel, redan innehåller en viss mängd data om den personen.

förbättringar

Ett effektivt system kommer att samla in information om hur användare manövrera genom systemet, som kallas processdata, och förbättra dess funktion baserad på dessa data.

Kosta

Sådana system är ofta gratis, eftersom kostnaden för att hantera elektroniska uppgifter är praktiskt taget noll och inte laddas föredras av användaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com