Tudelad autentisering Definition

February 14

Tudelad autentisering Definition


Du möter krav på autentisering i någon form varje dag. Du ger ett lösenord för att logga in på datorn, en PIN-kod för att få tillgång till ett bankkonto och även erbjuda en kod för att identifiera dig till mataffären. Tudelad autentisering utnyttjar två separata former av identifieringsinformation för att se till att du är den du säger att du är och har tillträde till det säkra nätverket.

Förbättring av säkerhetsnivåer

En enda säkerhetsfaktor såsom ett lösenord kan gissas, spruckna eller stulen, och innehavaren kan sedan få tillgång till nätverksresurs det är tänkt att skydda. Lägga till en andra faktor som är separat eller unik från denna enda faktor fördubblar säkerhetsnivån som en person måste ha två unika identifierare. Tudelad autentisering är starkare när identifierarna är fysiskt olika - en biometrisk verktyget och ett lösenord i motsats till ett login-lösenord kombination, till exempel.

autentiserings kategorier

Nätverkssäkerhet erkänner vanligtvis tre kategorier av autentiserare: saker som du vet, saker du har och saker som du. Saker du känner inkludera ditt användarnamn och lösenord eller din sociala eller telefonnummer. Saker du har kan vara ett magnetkort eller en token som genererar nya pass-koder med några sekunders mellanrum. De mest unika faktorer finns i vad-du-är kategori. Från ett fingeravtryck till en näthinna eller röst scan, dessa faktorer är svåra att efterlikna.

magnet~~POS=TRUNC

Den vanligaste vad-du-ha Authenticator är ett magnetkort, och ATM eller kreditkort i plånboken är ett utmärkt exempel. ATM-kort identifierar sig som tillhörande en specifik bankkonto, men det kan inte komma åt kontot tills motsvarande PIN-kod anges. Kreditkortet har en egen tudelad autentisering inbyggd i det. För många köp via Internet, som har kreditkortsnummer är inte tillräckligt för att slutföra en transaktion. Du måste också känna till kreditsäkerhetskoden (CSC) som är tryckt på baksidan av kortet för att autentisera dig själv som fysiskt innehar kortet.

tokens

Token är en annan vad-du-ha Authenticator. Det kan ske i form av något så enkelt som en USB-enhet som innehåller hårdkodade identifieringsdata. Det kan också vara en trådlös enhet som par sig med en mottagare i ett nätverk för att validera anslutning till ett nätverk. En tredje typ av token genererar en ny kod vid förinställda intervaller. Denna kod löper ut och måste användas för att identifiera innehavaren av token inom en specifik tidsrymd att vara giltig.

biometriska identifiering

Polletter och magnetkort kan gå förlorade eller stulna, men ditt fingeravtryck kvar med dig hela tiden. Biometriska koder inkluderar fingeravtryck, en röst scan eller en iris scan och alla är unika bland folk. Kombinera en biometrisk kod med en något-du-vet-kod är en av de starkaste formerna av två nivåer autentisering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com