Hur man bädda in teckensnitt i Scribus

August 19

Bädda in teckensnitt i PDF-filer som exporteras från Scribus för att säkerställa att dina avslutade filen skrivs ut på rätt sätt. Bädda in hela teckensnittet, i motsats till endast en delmängd av teckensnittet, kommer att begränsa antalet möjliga fel i typsnitts översättningar när PDF-filen betraktas. Outline teckensnitt i Scribus dokument, i stället för att bädda in typsnitt, för att garantera sann återgivning av din färdiga dokumentet.

Instruktioner

1 Öppna färdiga dokumentet layout i Scribus. Välj "File" i övre menyraden. Välj "Export" och "Spara som PDF."

2 I "Spara som PDF" dialogrutan väljer du fliken märkt "Teckensnitt". Den vänstra panelen visar de typsnitt som används i dokumentet. Den övre högra panelen visar teckensnitt som ska bäddas in i dokumentet. Den nedre högra panelen kommer att visa typsnitt som kommer att anges i dokumentet.

3 Klicka på "Inkludera alla" knappen under "teckensnitt att bädda in" panel. I vissa fall kommer Scribus automatiskt välja teckensnitt som inte kan bäddas och placera dem i panelen märkt "Teckensnitt att beskriva." Att beskriva alla teckensnitt i dokumentet, klicka på knappen märkt "Outline alla." Jämför listan över typsnitt som ligger i den vänstra panelen med de som anges i panelerna till höger för att vara säker på att alla typsnitt har antingen inbäddade eller som beskrivs i dokumentet.

4 Klicka på "Spara" längst ner på "Spara som PDF" dialogrutan för att spara PDF till din dator.

Tips

  • Disposition alla teckensnitt i dokumentet för att förhindra eventuella fel typsnitt översättnings uppstår när du skickar din fil som ska skrivas ut. Beskriver typsnitt i ett dokument tar bort information om teckensnitt och eliminerar behovet av att bädda in typsnittet i PDF-filen.
  • Eftersom beskrivs typsnitt inte kan redigeras i en PDF-fil, kan texten inte ändras när PDF-filen har skapats.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com