Corel Draw aktiviteter

March 20

Corel Draw aktiviteter


Den stora verktygssats av Corels illustrationsprogram Draw möjliggör för användare att slutföra en rad olika dokument projekt och aktiviteter. Vid valet en aktivitet, leta efter en som kommer att bygga särskilda färdigheter du kan använda till framtida Draw projekt. Ritning på fri hand är en sådan aktivitet. En annan är att omvandla en rastergrafik till vektorgrafik. I motsats till rastergrafik, vektorgrafik upprätthålla alltid en jämn, rent utseende, oavsett storlek du skala dem.

rita Freehand

Börja använda Draw för frihand verktyg genom att trycka på "F5" och sedan klicka och dra över skärmen. Varje gång du släpper musknappen, du gör en ny punkt eller "nod."

När du är redo att redigera dina klotter i en mer förfinad form, tryck "Space" börja använda "Välj" verktyg. Därefter dubbelklickar du en av klottra noder. Draw vänder noderna blå, och visar tangent pilar för dem. Klicka och dra noden till den plats där du vill ha den. Klicka och dra tangent pilarna för att styra hur kurvan strömmar genom noden du valt.

Konvertera Rough foton till Smooth Ritningar

Titta noga på ett fotografi på en webbsida. Du kommer förmodligen se de taggiga enskilda pixlar (dvs bildelement) av fotot. Det taggiga effekt är ett typiskt problem med rastergrafik. Ju mer du förstora rasterbilder, desto mer "jaggies" du ser.

Däremot kan vektorbilder som du gör med Draw skalas till valfri storlek utan problem jaggedness. Du kan alltså använda Draw för att omvandla de grova raster bilder till rena, proffsiga vektorillustrationer.

Börja med att kopiera och klistra in ett foto i Draw. Om du inte har ett foto till hands, dra en utan begränsningar copyright från en avgiftsfri hemsida. Gör en kopia av bilden genom att markera den och trycka på "Ctrl-D." Lås originalfotot från ytterligare redigering genom att högerklicka på den och välja "Lås objekt."

Spåra ämnes

Ditt mål är att skapa en uppsättning av sluten kurva, vektorbaserade objekt som reproducerar föremål för fotot. Börja med att spåra över varje rad av ämnet med polylinje verktyg i Bezier verktyget utfällbara. När du har valt det här verktyget klickar ett hörn av bildens ämne och sedan släppa. Dra till ämnet nästa punkt. Upprepa denna process tills du kommer tillbaka till startpunkten för att stänga kurvan.

Det är viktigt att kurvorna vara stängda. Om de inte är, kan du inte fylla dem med färg. För att hjälpa dig stänga kurvor, vara säker på Visa-menyn "Fäst mot objekt" är markerat.

Färg varje sluten kurva med "Fill" eller "Smart fill" verktyg. Vid valet färger för fyllningen, märker subtila graderingar av varje nyans i originalfotot. Du kan använda pipetten färgväljaren, som är inne i påfyllnings verktyg för att plocka exakt färg från ämnet.

När du har spårat alla fotots former, gruppera dem tillsammans för att göra en enda enhet, så pjäsen kommer att hålla ihop när du flyttar den: välj alla bitar och klicka på "Ctrl-G" att gruppera dem. Du kan då förhindra oavsiktliga ändringar i gruppen med "Lock Object" kommando nämnde tidigare.

Du har nu en illustration som kan skalas till valfri storlek utan att visa några ojämna kanter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com