Vad är Commit Charge i Windows Task Manager?

May 1

I den enklaste form, en av de tekniker vissa moderna operativsystem använder (särskilt Windows) är ett slags tillfällig förvaringsplats, en "cache" i datorterminologi. Detta VAS eller virtuella adressutrymmet (en form av vad som kallas "virtuellt minne") kan ses som en skiss utrymme för applikationer. Commit avgiften är den totala strömmen användning av VAS.

VAS: virtuella adressutrymmet

När användaren kör ett program, kör programmet som om programmet har tillgång till obegränsad och angränsande virtuellt minne, för att anta användarfunktioner. Men detta är faktiskt en beräknings trick. I själva verket är detta utrymme "virtuell", vilket innebär att det inte är fysiskt existerar, och programmet istället dra från många olika delar av minnet. Denna virtuella minnet kan ses som en sorts anläggning-tank för fysiskt minne.

VAS Space och fysiskt minne

Fysiskt minne hänvisar till de många förvaringsutrymmen för datorinformation, till exempel de områden som finns på hårddiskar i datorn och ibland andra platser. Dessa områden innehåller information som program använder för att utföra uppgifter. Men tillgång till fysiskt minne är ofta kostsamt: fysiskt minne lagras i ett fast system och applikationer behöver komma åt många delar av fysiskt minne samtidigt. För att lösa detta problem, drar virtuellt minne från fysiskt minne olikartade uppgifter och presenterar till applikationer en trevlig arbetsyta för uppgifter, vilket möjliggör mer effektiv datoranvändning. Det virtuella adressutrymmet eller VAS fungerar som virtuellt minne.

Commit Charge och Gränser

Användningen av det virtuella adressutrymmet, som fungerar som ett virtuellt minnescache för fysiskt minne och fungerar som en arbetsyta för applikationer som körs uppgifter, begränsas av datorresurser samt tilldelning. Commit laddning är ett mått på användningen av det virtuella adressutrymmet; den nuvarande begå avgiften avser den totala mängden VAS som för närvarande är upptagen med fysiskt minne. Gränsen för commit avgiften är den maximalt tillgängliga VAS storlek.

Windows Task Manager och Commit Charge

Windows Task Manager visar begå hand om din dator. Öppna Windows Aktivitetshanteraren genom att hålla "Ctrl" + "Alt" + "Del" och välja "Performance" -fliken. I äldre system som XP och tidigare, leta efter "Total", "Peak" och "Gräns" under Commit Charge. "Total" avser den nuvarande begå laddning "Limit" är den maximala storleken för VAS butik och högsta möjliga värde för Total, och "Peak" är den högsta commit avgiften har varit sedan den senaste dator omstart. På Vista visar "fysiskt minne historia" graf commit laddning som en blå linje.

Varning

När datorns begå avgiften är exceptionellt hög, kan datorn få slut på virtuellt minne. Detta åtföljs ofta av ett meddelande som "Datorn är låg på virtuellt minne" och ibland en begäran om att stänga program. Datorn kommer automatiskt att försöka öka storleken på det virtuella minnet om möjligt, men dessa fel ibland leda till datorhaveri och kraschar. Om datorn visar detta felmeddelande att stänga program om möjligt, sänka begå laddning. Commit avgiftshöjningar på datorn när program öppnas och köra, och minskar när program är stängda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com