Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows

September 11

Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows


När CD-brännare blev standard fråga på hemdatorer, tänkt många musikälskare skapa egna samlingar. Mekaniskt en enkel uppgift, ibland användare förbryllade av olika musikformat och programvara och deras respektive begränsningar. Populära MP3-filer spela bra på MP3-spelare, datorer och några av de senaste modell cd-spelare och stereo. Men de flesta bilstereo och hem musiksystem inte spela skivor som innehåller icke omvandlad MP3-ljudfiler. Microsoft Windows Vista eller Windows 7 innehåller alla verktyg du behöver för att konvertera en MP3 till en CDA. Ingen extra programvara behövs.

Instruktioner

Hur konvertera MP3-filer till CDA i Windows

1 Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows

Ljudfiler måste vara i CDA-format för att spela i de flesta hem stereoanläggningar.

Placera en tom cd-skiva i cd-enheten. Öppna Windows Media Player (WMP) genom att klicka på "Start" -knappen. Klicka på "Alla program" och navigera till Windows Media Player.

2 Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows

Windows Media Player kommer med Windows Vista och Windows 7.

Klicka på "Burn" -fliken, som ligger nära det övre högra hörnet på WMP skärmen. Titta under fliken "Burn", kommer du att se en smal låda med titeln "Burn List." Dra MP3-filer som du vill bränna på en CD och släppa dem under den smala rutan på området märkt "Dra objekt här för att skapa en bränningslistan."

3 Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows

MP3-filer är mindre än CDA filer.

Klicka på den lilla "Burn Options" knappen, märkt med en blå markering, som ligger omedelbart under "Sync" -fliken. Se till att "Audio CD" alternativet är valt markeras med en liten blå prick.

4 Hur konvertera en MP3 till CDA i Windows

WMP kommer att orsaka den färdiga CD att mata.

Klicka på "Start Bränn" knappen som du hittar under fliken "Play", ovanför CD-ikonen. Filerna kommer att börja bränna till CD. När uppgiften är klar kommer WMP mata ut färdiga cd. Märk din CD och behandla den försiktigt.

Tips

  • Antalet CDA filer som får plats på en CD beror på längden på låten, och kvaliteten på MP3. Tills du har erfarenhet av att balansera antalet spår på en CD, sträva efter 12 till 14 låtar per CD. CDA filer tar mer plats än vad MP3-filer.
  • Använd inte återskrivbara CD-skivor för musik. Vissa program och brännare kommer inte att acceptera dem, och om de gör det, kan de inte fungerar bra.
  • Papper CD-etiketter rekommenderas inte, eftersom de kan orsaka diskar att vara obalanserad. Obalanserad CD-skivor kan hoppa.
  • Var noga med att märka dina hemlagade CD-skivor med speciella CD markörer, och inte vanliga markörer. Vanliga markörer kan läcka genom plasten och skada skivan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com