Hur man bygger en Long Range TV-antenn

September 30

TV sänds vid längre våglängder än radio, vilket innebär att dess signaler inte kan tas emot från mycket långt borta. Detta är inte ett problem om du har kabel eller satellit-TV, men om du inte gör det, behöver du en antenn. Om du bor mer än 50 miles från där en TV-station sänds, behöver du en speciell långväga antenn. Du kan spara pengar genom att bygga din egen. Det finns kit som finns, eller så kan du försöka göra en själv. Här är hur man bygger en långväga TV-antenn.

Instruktioner

1 Få en standard dipolantenn. En bra modell i termer av storlek och mottagning är den kommersiellt tillgängliga Channel Master 4228. Som Channel Master är ca 3 'hög och 39-1 / 2 "bred, kommer du vill bygga en antenn som är ungefär 6" hög och 78 "bred.

2 Ta din 300 ohms tvåtrådskabel tråd och justera den till rätt frekvens av TV-station du vill ta emot. En specifik trådlängd motsvarar en specifik station. Du kan kontakta TV-stationen att ta reda på hur ofta de överför. Du måste utföra en enkel matematisk beräkning baserad på denna frekvens för att räkna ut hur lång tid att göra din tråd. Längden är 0,95 x 300 / vad frekvensen i MHz. Detta kommer att ge dig önskad storlek i meter från dubbla ledningen. Klipp kabeln till rätt storlek.

3 Skära av isoleringen vid ändarna av dubbelledningstråden. Tvinna var och en av ändarna tillsammans och sedan löda den. Ta en lång bit av dubbla bly och även strippa ändarna. Fäst ena änden till TV: n och löda den andra till mitten av första delen av dubbelvira. Detta är nu överföringskabeln. När de sätts samman, bör de ser ut som bokstaven "T."

4 Ta din långväga TV-antenn och sätta upp så högt du kan, helst på taket eller på en vind. Inomhus eller ute, det är en bra idé att montera antennen på en 5 "hög galvaniserat stål mast. Detta kommer att ge utrymme för den mycket större mottagare som bidrar till att säkerställa att du får långväga TV-signaler.

5 Anslut en förstärkare till långväga TV-antenn. Även om det inte är absolut nödvändigt, kommer detta att hjälpa till med mottagning, eftersom signalen kommer fortfarande att vara svag på detta avstånd. Du kan köpa en förstärkare i en elektronikaffär eller över internet. Förstärkaren ansluter från din långväga antennen till TV: n.

Tips

  • Bra mottagning kan vara mycket svårt att få på ett avstånd av 75 miles eller mer. Det bästa är att köpa en färdig långväga antenn, eller åtminstone en professionellt gjord kit som du kan bygga din egen. Förstärkare bidra till att de förstora signalen, men att de inte eliminera problemet med buller på linjen. Buller ökar med avståndet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com