Så att välja rätt dator Processor

September 20

Så att välja rätt dator Processor


Datateknik och förmåga och know-how en vanlig människa att bygga en dator har ökat stadigt, och nu många människor skulle vilja bygga sina egna datorer. Samtidigt bygga en dator är inte rocket science, och de flesta människor med lite teknisk kunniga kan göra det, fortfarande det mest göras med en del efterforskningar och omsorg. Att välja rätt processor är en av de viktigaste aspekterna för att bygga en dator, eftersom det är de "hjärnor" och oftast den dyraste delen, tillsammans med moderkortet.

Instruktioner

1 Bestäm vilken socket typ du behöver, om du redan har ett moderkort. Du måste välja ett moderkort och processor med hänsyn till varandra. Processorer är gjorda för att passa in i en typ av uttag och moderkort görs med endast ett uttag. Vissa uttag typer är LGA 775 och Socket AM2. När du väljer en processor, bara leta efter processorer som är listade som samma uttag som ditt moderkort är gjord för att ta emot.

2 Välj ett varumärke. AMD och Intel är i stort sett de enda två processortillverkare. Intel är branschledande. AMD är relativt ny i jämförelse, men AMD har funnits tillräckligt länge för att vara trovärdig och pålitlig. Vissa säger AMD-processorer är snabbare än sina Intel motsvarigheter. Andra säger att Intel fungerar bättre och är mer pålitlig. Plocka ett varumärke, för det mesta, är en personlig preferens.

3 Välja en hastighet. Detta är till stor del en faktor av ekonomi och behov. Processorer listas i hastigheter på gigahertz, ju högre siffra desto snabbare processor. Processorer är vanligtvis mellan 1 och 4 gigahertz med många punkter i mellan, till exempel en 2,3 GHz processor. Köp så fort en processor som du har råd. Dock kommer alla nya processor du får vara snabb nog för genomsnittliga uppgifter som att använda Internet, läsa e-post och ordbehandling. Att arbeta med multimedia eller allvarlig multitasking kommer dock vara bättre betjänt av att få den snabbaste processorn kan du, något som är dubbla kärnor eller bättre kommer att vara en bra start.

4 Förstå kärnteknologier. Processorer kommer nu i singel, duo eller quad core teknik. Enkel kärna är i grunden en vanlig processor som arbetar med den hastighet som listas. En dubbelkärnig processor är som att ha två av samma processorer som bygger på en chip. På grund av vissa tekniska frågor, är dual core inte riktigt dubbelt så snabb som en enda kärna. Quad core är som att ha fyra processorer. Välj åtminstone en dual core om du vill göra något med multimedia. Få en quad core-processor om du planerar att göra tung videoredigering saker såsom spelfilm.

5 Välja mellan 32-bitars och 64-bitarsprocessorer. 64-bitars processorer är nyare och i slutändan kommer att bli bättre, men att de inte dubbla hastigheten på 32-bitars processorer. De tillåter för mer komplicerade matematiska beräkningar, vilket gör att din dator att köra snabbare. Du behöver ett operativsystem som fungerar med 64-bitars processorer och många program kommer för närvarande inte arbetar med 64-bitarsprocessorer; 64-bitars är snabbare, men kan inte vara ett bra val för någon ännu, om du inte har särskilda behov av banbrytande hastighet och särskilt program som du vet är kompatibla med 64-bitars bearbetning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com