Hur man installerar tar.bz2 i Linux

September 21

Till skillnad från Windows, gör Linux och dess många distributioner inte har en enda enhetlig installationsmetod. Vissa distributioner, såsom Debian och Ubuntu, till exempel installation användning filer kallas ".deb" filer, som liknar ".exe" filer i Windows. Alla Linux-distributioner kan kompilera en Linux programmets källkod, men gör det till ett idealiskt val för programmerare som vill göra sina program allmänt tillgängliga för alla Linux-användare. Källkoden komprimeras till en arkivmapp, såsom en tar.bz2, som måste vara okomprimerad och sammanställas.

Instruktioner

1 Öppna din distribution terminal, som kan vara under "Program" eller "Verktyg", beroende på vilken distribution du använder.

2 Kopiera tar.bz2 filen till skrivbordet. Högerklicka på den och välj "Klipp" och högerklicka på skrivbordet och välj "Klistra in".

3 Skriv "cd Desktop /" för att peka Terminal till skrivbordskatalogen.

4 Skriv "tar JXF filename.tar.bz2" i Terminal, tryck sedan på "Enter". Detta kommer att packa upp tarball. Tryck på "Tab" -knappen som du skriver filens namn och det kommer att automatiskt in för dig.

5 Skriv "cd mapp /" och tryck sedan på enter. Ersätt "mapp /" med namnet på den mapp som resulterade från att packa den tar.bz2 filen. Till exempel, om "game.tar.bz2" producerade en mapp som heter "spel" och sedan skriver "cd spel /" för att peka Terminal till den katalogen.

6 Skriv "./configure" och tryck sedan på "Enter". Detta föranleder din distribution för att kontrollera att den har alla nödvändiga förutsättningar som krävs för att köra programmet.

7 Skriv "göra" och tryck sedan på "Enter". Detta kommandon förvandlar koden till ett körbart program.

8 Skriv "make install" och tryck sedan på "Enter". Detta steg installerar körbara filer som gjorts i föregående steg, liksom alla förutsättningar datorn identifieras som nödvändiga.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com