Hur man reparerar Presario 2100 Grenuttag

January 1

DC pluggen i Compaq Presario 2100 är källan till en av de vanligaste problemen med datorn. Att reparera en trasig likströms jack kommer att kosta hundratals dollar om det görs av en professionell datortekniker, även om en del kostar ca $ 10. Du kan göra reparationen själv och spara en massa pengar.

Instruktioner

Ta bort den defekta Grenuttag

1 Leta upp och ta bort moderkortet från den bärbara datorn. Moderkortet är en grön kretskort i mitten av den bärbara datorn. Det visar sig under tangentbordet och mer mot baksidan av den bärbara datorn. Var försiktig vid hantering av moderkort eftersom skada den kommer att få datorn att misslyckas, och ersätter moderkortet är dyrt.

2 Placera en medelstor spets på en lödning pistol. Tillåta lödning pistol för att värma i enlighet med tillverkarens instruktioner.

3 Tryck på spetsen av pistolen till lederna på undersidan av moderkortet, där likströms uttaget fäster. Till strömkontakten på baksidan, höger sida av moderkortet.

4 Tryck på flätade lödning veken till det gemensamma samtidigt som pistolen. Veken absorberar någon smält lod, medhjälp i lossnade den defekta jack.

5 Vicka domkraften och tillbaka försiktigt efter avlägsnande all lodet. Du kan behöva använda mer värme från lödning pistol för att lossa några överblivna lod. Gör detta samtidigt som du drar fram domkraften kan tas bort.

6 Placera en droppe av tvättsprit till det område där DC-uttaget var belägen. Ta tandborste och försiktigt gnugga i cirklar tills området rengörs. Lägg till ytterligare droppar tvättsprit, en i taget, tills allt skräp är borta.

Fästa nya Likströms Jack

7 Byt medium spets på pistolen med en mindre spets. Låt lödning pistol värme.

8 Placera ersättnings DC-uttaget i stiften där den gamla jack avlägsnades.

9 Röra spetsen på den uppvärmda lödning pistol med spetsen av kärnan kolofonium lod. En liten droppe av lod kommer att smälta och vidhäfta till pistolen. Det kommer att förbli där tills du trycker på något annat med spetsen av pistolen.

10 Placera spetsen av pistolen på stiftet på den nya uttaget. Den smälta lodet kommer att glida bort vapnet och kommer att följa stiftet och bildar ett nytt gemensamt. Låt färska gemensamt att sitta i en minut innan du flyttar till nästa. Att göra detta kommer att säkerställa att fogen inställd. Flytta eller stöta en nyligen lödfog kommer att resultera i en defekt fog. Du kommer att kunna berätta om det gemensamma är dåligt om leden har en grå utseende och saknar glans. Om så är fallet, kommer fogen måste göras om.

11 Avsluta löda de två sista stiften på likströmsuttaget. Låt nya leder sitta i en timme innan du placerar moderkortet tillbaka till den bärbara datorn.

Tips

  • Du kan återanvända en gammal pluggen endast i det fall det kom loss från moderkortet och inte är skadad.
  • Statisk elektricitet kan skada andra delar av moderkortet. Det är en god idé att bära ett antistatiskt handledsskydd vid hantering av någon intern del av en dator.
  • Böj inte moderkortet. Det är hem för många, mindre komponenter och böja moderkortet kan orsaka dessa andra delar att lossna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com