Hur man installerar en Dell moderkort

January 30

Som Dell-datorn blir äldre, kanske du vill uppgradera sina interna hårdvarukomponenter med nyare ersättare. Om ditt moderkort inte har expansionsplatserna du behöver för ett nytt grafikkort eller kan inte hantera några ytterligare minnesmoduler kan du installera ett nytt moderkort. Byte av moderkortet är en omfattande process som kommer att kräva att ta bort flera andra komponenter och du måste även installera om operativsystemet när proceduren är avslutad.

Instruktioner

1 Stäng av Dell-datorn och lossa dess nätkabel. Koppla varje återstående kabel för bildskärm, mus, tangentbord och skrivare. Placera Dell-dator fallet på sin sida så att den vänstra åtkomstpanelen är vänd mot dig.

2 Tryck ner spärren på botten av fallet och lyft luckan från datorn. Frigöra den statiska elektricitet som hölls i kroppen genom att vidröra ett metallföremål som är ansluten till golvet.

3 Hitta minnesmodulerna ovanför processorn. Snäpp tillbaka plasten gångjärn på vänster och höger sida av minnesmodulerna. Lyft modulerna från moderkortet och ställa dem utanför målet.

4 Kontrollera om din Dell-dator modell har några PCI eller AGP expansionskort installerade i nedre vänstra änden av moderkortet. Lyft kort från moderkortet och ställ dem åt sidan.

5 Koppla den svarta kabeln som går från processorns kylfläkt till porten på moderkortet. Snäpp tillbaka plastklämman som håller kylfläkten till processorn.

6 Ta bort kylfläkten. Lyft kylflänsen under kylfläkten av processorn och ställ den åt sidan. Lyft upp plast låsarmen som håller processorn till moderkortet port.

7 Ta två kanter av processorn och lyft bort moderkortet port. Använd Phillips skruvmejsel för att ta ut de sex skruvarna placerade längs kanterna av moderkortet.

8 Skjut moderkortet något framåt för att koppla expansionsplatserna från baksidan av Dell-dator fallet. Lyft moderkortet ur fodralet.

9 Ställ in det nya moderkortet på plats och rada upp expansionsplatser med motsvarande hål på fallet. Anslut processor, kylfläns, fläkt, minnesmoduler och expansionskort.

10 Trycka tillbaka sidoplåten på plats. Sätt tillbaka strömkabeln. Sätt i operativsystemet återvinnande bricka som medföljde Dell-dator i diskettstationen. Slå på datorn och följ anvisningarna på skärmen för att installera om operativsystemet.

Tips

  • Vissa Dell-datorer använder ett moderkort som har ett separat avsnitt som håller expansionskortplatser. För att ta bort den sekundära delen, helt enkelt trycka tillbaka de två metallklämmor som håller moderkortet sektionerna. Lyfta den andra sektionen av moderkortet ut efter avlägsnande av primära sektionen.
  • Rör aldrig de nedre värmedynor på kylflänsen som oljorna i din hud kommer att hålla kylflänsen från korrekt reglera temperaturen i processorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com