Hur du ansluter din bärbara dator till ett trådlöst Internet källa

October 4

Ansluta din bärbara dator till ett trådlöst Internet källa varierar något av bärbar dator användare på grund av närvaron, eller brist på sådan, av ett integrerat trådlöst kort, liksom de olika användarupplevelser som tillhandahålls av Mac och PC operativsystem. I båda fallen, med installationsinformationen för det trådlösa nätverket, en integrerad eller extern trådlösa kort, och lämpliga drivrutiner / installationsskivan, kan din bärbara dator ansluta till ett trådlöst Internet källa efter bara några konfigurationssteg.

Instruktioner

1 Identifiera trådlöst Internet källa. Du måste känna till namnet på nätverket. Dessutom behöver du WEP eller WPA-nyckel (lösenord) om nätverket är lösenordsskyddad.

2 Kontrollera om din dator har ett integrerat trådlöst kort. Detta kort kommer att noteras i din bärbara dokumentation, och datorn kommer inte att upptäcka trådlösa källor utan det. Om den bärbara datorn inte har ett integrerat trådlöst kort, köpa en separat, extern trådlösa kort och koppla in den via USB-porten på din bärbara dator. (Om du har ett integrerat trådlöst kort, hoppa över nästa steg.)

3 Sätt in skivan i din bärbara dator och installera de drivrutiner som behövs. En installationsguide ska automatiskt spela, vägleda dig genom processen.

4 Klicka på WiFi symbolen längst upp till höger på skärmen på din Mac (kolla nedan för PC). (Denna symbol ser ut som en rad av vågor, och ligger direkt till vänster om volymkontrollen.) En rullgardinsmenyn kommer att presentera namnen på trådlösa källor inom räckhåll för din bärbara dator. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk och, när du uppmanas ange WPA / WEP-lösenord.

5 Leta upp "WiFi-anslutningar" symbolen längst ned till höger på datorskärmen. Dubbelklicka på denna symbol och välj sedan "Egenskaper".

6 Klicka på "Trådlösa nätverk" och gör det möjligt att söka efter trådlösa källor inom ert sortiment. När listan fylls, hitta din trådlösa källa och klicka på "Konfigurera".

7 Ange ditt SSID och WPA / WEP informations lösenord.

8 Klicka på "Start" på skrivbordet och välj sedan "Anslut till." Du kommer att se käll alternativet trådlöst. Detta kommer att ansluta dig till källan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com