Suturering Teknik PowerPoint

July 13

Suturering Teknik PowerPoint


Enligt forskning som utförts av Mahatma Gandhi Medical College i Jaipur, Rajasthan, Indien, med hjälp av PowerPoint-presentationer för att förklara begrepp för läkarstuderande är den metod som föredras av studenterna. Eftersom medicinsk teknik, som avslutande snitt i huden med suturer, är visuellt intensiva användningen av tydliga, övertygande bilder i en PowerPoint-presentation kan hjälpa lärande.

Den 10/20/30 Rule

Känd presentation expert Guy Kawasaki föreslår att presentationer består av 10 bilder, inte vara mer än 20 minuter i längd och använda ett typsnitt som är inte mindre än 30 poäng. Tanken är att PowerPoint-presentationer ger en ytterligare, visuell kommunikationskanal. Som sådan bör den användas för att belysa bilder som åtföljer meddelandet. Varje bild ska presentera en tydlig idé klart relevant för ämnet och inte i onödan upprepa informationen från andra bilder. Till exempel, visa bilder av enkla avbrutna suturer jämfört med enkla löpande suturer. Du kommer högljutt beskriva de finare detaljerna i tekniken, men PowerPoint-presentationen kan stödja dina ord med tydliga bilder. Håll presentationen kort så att informationen kan absorberas och tillämpas.

Helskärmsbilder

Garr Reynolds, författare till Presentation Zen, rekommenderar att man använder full bleed bilder; det är bilder som tar upp hela skärmen i PowerPoint-presentationen. Visar inte såret stängs med en vertikal madrass sutur i en liten bild som omges av vita utrymme eller gräns grafik som kan vara dekorativa men bär ingen information. Snarare fyller hela skärmen med en tydlig bild. Mänskliga hjärnor är främst visuella, så om bilden av suturen tekniken är starkt förknippad med innehållet som lärs ut, är det mer troligt att eleverna kommer att förstå och tillämpa suturering tekniken.

Humanisera Experience

En av de viktigaste reglerna markerade i Dr John Medina bok "Hjärnan härskar" är att vi inte uppmärksammar tråkiga saker. Använd berättelsen om operationen eller såret att ansluta eleverna att agera av att sy en människa. När beslutet om att tillämpa en halv begravd vertikal madrass sutur, kommer det sannolikt att vara på ansiktet på en person som har känslor och en historia. Studenterna kommer att samarbeta med lektionen på suturering tekniker inte bara mentalt utan också känslomässigt, och därefter kommer att vara bättre förberedda för den aktuella uppgiften.

När du vill sluta använda PowerPoint

Medan PowerPoint är bra på att presentera en visuell översikt av de olika teknikerna för sårtillslutning, är det inte idealiskt för att ge de specifika stegen för varje söm. Tänk på PowerPoint som ger ett flygfoto av ämnet så att eleverna kan förstå de många olika typer av suturering tekniker. När denna översikt är på plats, är praktisk erfarenhet en bättre lärare om upplysningar marknivå.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com