Kan Webmail spåras?

March 10

Kan Webmail spåras?


Webmail, även känd som webbaserad e-post, kan spåras. Men det finns begränsningar för hur långt en vanlig människa (utanför brottsbekämpning) kan spåra den här typen av e-post - särskilt om webmail kommer från en av de mer populära och fria Internetleverantörer (ISP). Även om du kanske kan sätta fingret på den allmänna geografiska läge webmail härstammar från, du sannolikt inte kommer att kunna spåra webmail skickas från en fri ISP tillbaka till en specifik dator eller användare.

Bakgrund

Webmail är e-post som kan nås från vilken dator som helst med en webbläsare och Internet-anslutning. Många gratis Internetleverantörer, t.ex. AOL, Google och Yahoo !, erbjuda webmail som en del av deras presenterade tjänster.

identifierare

Enligt information som publicerats av Academic Computing and Communications Center vid University of Illinois i Chicago, när ett e-postmeddelande skickas till en webbmailleverantör ansluter avsändarens systemet kort till en ISP-server. ISP: s server så dirigerar e-post till den utsedda mottagaren - typiskt genom att vidarebefordra e-post till andra servrar. Varje gång e-post vidarebefordras till en annan server, på väg till mottagarens inkorg, e-post får en leveransstämpel. Leverans stämpel kan hittas på Internet huvudet på e-post och oftast ser något liknande, "emottagen: från ... av .... via ... med ... ID ... för ... "och datum och tid. Det är den information som ges i" från "tecken på leverans stämpel som, i vissa fall, kan e-postmeddelandet att spåra åtminstone så långt tillbaka som den ursprungliga general plats.

IP-adress

Den mest värdefull information som registrerats i en e-postleverans frimärken är IP-adresserna för servrarna e passerade genom väg från avsändaren till mottagaren. En IP-adress är en unik numerisk identifierare associerad med en dator som är ansluten till Internet. IP-adresser kan inte manipuleras. En IP-adress ser ut som en serie av fyra nummer delas upp med tre decimaler. Till exempel, 21.547.89.0. Leverans stämpel som innehåller sändarens "sanna" IP-adress ligger i den nedersta leveransstämpeln. Avsändarens "sanna" IP address ofta helt enkelt visar den allmänna geografiska läget för webbgränssnitt som fått e-postmeddelandet från början.

spåra

Det finns många IP-adress trackers tillgängliga online som kan användas för att ta reda på vem som äger en IP-adress, vilken region IP-adressen tilldelas, och även information om det operativsystem som används av datorn i samband med IP-adressen.

begränsningar

Ibland när du spåra den ursprungliga IP-adressen i Internet rubriken på din webmail allt du lär dig är vad Internetleverantören IP-adressen tillhör, och den geografiska placeringen av ISP nätverksserver som gränssnitt med datorn som skickade det här meddelandet. Att spåra användaren som skickat e-post, måste du kontakta Internetleverantören som äger IP-adressen. Med hjälp av uppgifterna i den ursprungliga leverans stämpel, kan ISP dubbelkontrollera sina register för att ta reda på vilken av användarna skickade e-post. Du har liten kontroll över uppföljning ISP tar sedan.

Varning

Spammare har lärt sig att sätta in falska "Ta emot" huvudlinjer. Om du betalar uppmärksamhet på detaljer som du granskar leverans stämplar i din Internet-e-header kan du kunna upptäcka en bluff. Också många persondatorer inte har fasta IP-adresser eftersom deras Internetleverantörer tilldelar dem en annan varje gång de loggar in.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com