Vad är Dreamweaver MX?

September 7

Dreamweaver MX är en av de mest populära webbdesign och förvaltningsverktyg som har starka kodningsfunktioner och integration med alla större kodning språk, som CSS och JavaScript, så att du kan skapa från de mest grundläggande webbsida för att mer komplexa. Ursprungligen skapades av Macromedia, är Dreamweaver nu utvecklat av Adobe.

Historia

Utgivaren av Dreamweaver MX, Macromedia, bildades genom sammanslagning av tre mindre mjukvaruföretag: Makro, Paracomp och Authorware. De två första samman 1990 för att bilda Makro Paracomp, som ett år senare fusionerades med Authorware och Macromedia föddes. Inledningsvis fokuserade på författarverktyg introducerade Macromedia Dreamweaver 1996 i ett försök att erövra andra marknader också. Sedan släppte den nya versioner på årsbasis - Dreamweaver MX är den sjätte versionen av Macromedia Dreamweaver.

Funktioner

Dreamweaver har olika visningsalternativ för HTML-sidor. Med "kodvyn," du kommer att se källkoden på sidan, medan "designen view" visar hur sidan visas i en webbläsare. Det finns en "delad vy" funktion som låter dig visa både kod och sidan samtidigt. Dreamweaver använder mallar, som hjälper dig att ändra stilen på flera sidor på en gång genom att helt enkelt byta mall. Biblioteket funktionen kan du integrera HTML, PHP eller JavaScript-kod i din design.

På förvaltningssidan, har Dreamweaver MX en överskrivningsskydd som förhindrar filer som ska skrivas över, ett vanligt problem när flera personer arbetar på en webbplats.

Integration

Macromedia Dreamweaver MX integreras sömlöst med Macromedia Flash - en blixt hantering mjukvaruinnehåll - och Macromedia Fireworks - en grafisk designansökan. Den har även Photoshop integration om din grafiska krav är höga.

fördelar

Dreamweaver MX kan du se hur dina sidor ser rätt efter att ha skrivit koden. Lokalisera koden för ett visst område kan göras enkelt genom att välja området i designvyn. En annan fördel är att Dreamweaver kan förbättras med tredje part plug-ins och add-ons.

nackdelar

Dreamweaver MX är komplext program, och det kan kräva en viss tid för en användare att lära sig att använda det och dra nytta av alla funktioner som erbjuds.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com