Hur man gör en film med Microsoft Movie Maker

February 7

Borta är de dagar av analoga VHS stil band och filmer som har lite mer KRAFT än sina 8mm föregångare. Digital video tillåter oss alla att vara amatör oberoende filmskapare, och Microsofts Windows Movie Maker är en stor bit av programvara för att använda när du startar din film resa.

Instruktioner

1 Öppna Movie Maker och anslut den digitala videokameran till datorn.

2 Klicka på "Capture från videoenhet" under Spela in video sektionen.

3 Följ Capture Video guiden för att överföra video från kameran till datorn.

4 Dra clipsen från "Collection" rutan ner till Storyboard vid botten av fönstret.

5 Lägga till effekter, övergångar och titlar / krediter genom att klicka på lämplig länk i Redigera film avsnitt. Effekter och övergångar kan dras direkt till storyboard där du vill att den ska tillämpas. Det är en kort guide för att lägga till titlar eller krediter.

6 Växla till tidslinjen genom att klicka på "Visa Tidslinje" -knappen, som ligger direkt ovanför Storyboard.

7 Redigera längden på enskilda klipp genom att klicka i början eller slutet av klippet och dra den mot mitten. Du kan göra fina redigeringar med hjälp av förstoringsglaset för att zooma in på ditt klipp.

8 Klicka på ett av alternativen under "Finish Movie" för att slutföra filmen.

9 Följ Finish Movie guiden för att kompilera Movie Maker projektet i en film som kan ses på en mängd olika tillämpningar.

Tips

  • Det finns olika typer av digitala videokameror: MiniDV (kassetter), DVD och hårddisk kameror. Vissa kräver bara en USB-anslutning för att överföra video, medan andra kan behöva en Firewire (IEEE 1394) anslutning. Konsultera kamerans användarhandbok för att avgöra vilken typ av anslutning krävs.
  • Förhandsgranska filmen ofta genom att använda kontrollerna i förhandsgranskningsrutan för att se ditt mästerverk vänder ut som du förväntat.
  • Movie Maker skapar automatiskt klipp av filmen film som standard. Om du vill arbeta med hela filmen, kan du stänga skapa klipp genom att kryssa här alternativet under importen eller inspelningsprocessen.
  • Movie Maker inte exportera filmer till DVD komponent format, så förvänta dig inte att pop din nya film i vardagsrummet DVD-spelare. Det finns flera enkla att använda delar av programvara som kommer att konvertera dina spelfilm mästerverk i format som kan spelas på DVD-spelaren.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com