Har en A7N8X Stötta en AM2 Chip?

February 8

Har en A7N8X Stötta en AM2 Chip?


Asus A7N8X har utformats för användning med AMD: s äldre "Socket A" linje av chips. Det är inte kompatibelt med nyare socket typer som AM2. Försöker använda en AM2 chip med moderkortet kan skada moderkortet, chipet, eller både och.

Specifikationer

Den A7N8X, släpptes 2002, är avsedd att användas med processorer i AMD: s Athlon XP, Sempron och Duron linjen. Det kan stödja något i dessa rader, upp till Athlon XP 3200 --- var multi-core processorer inte är avsedda för användning med Socket A chips och stöds inte av A7N8X. Den A7N8X är också begränsad till RAM och processorer med en front side bus ( "FSB") klockfrekvens vid eller under 400 MHz.

AMD Socket Typer

Uttag uppbyggda kring specifikationerna för AMD är i allmänhet "pin grid array", vilket innebär att processorn har stift som är utformade för att passa in i små hål i moderkortet. Detta står i kontrast till "land grid array" (LGA) chips som används av Intel, där processorn inte har några pinnar och bara sitter i moderkortets uttag.

AM2 Historia

Socket AM2 utvecklades under 2006, ungefär fyra år efter det att A7N8X moderkort släpptes. Det följde Socket 939-plattformen, så kallad på grund av processorer hade 939 stift --- ungefär dubbelt så många som 462 stift i ett Socket A processor, som är processorer avsedda för användning i A7N8X. Grund av den stora skillnaden i antalet stift, kommer en Socket AM2 CPU inte ens passa i A7N8X.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com