Lägga till användare till en lokal grupp för grupprinciper

October 14

Lägga till användare till en lokal grupp för grupprinciper


Windows ger dig möjlighet att organisera användare i olika grupper. Ställa in användargrupper gör det lättare att ställa in behörigheter och grupprinciper för ett stort antal användare. I stället för att individuellt ställa samma behörigheter för olika användare, kan du ställa in en grupp som har alla de användare som du vill dela samma behörigheter. Lokala grupper skapas med hjälp av Microsoft Management Console (MMC). Att lägga till ytterligare användare till en grupp måste du också använda MMC verktyget.

Instruktioner

1 Öppna Start-menyn. Skriv "mmc" i rutan "Sök". Tryck på "Enter" för att öppna Microsoft Management Console. Om du inte är inloggad som administratör kommer du att bli ombedd att ange autentiseringsuppgifter för ett administratörskonto innan konsolen öppnas.

2 Klicka på pilen bredvid "Lokala användare och grupper" i Consol Tree ligger i den vänstra sidopanelen i fönstret. Detta kommer att expandera "Lokala användare och grupper" gren i trädet.

3 Dubbelklicka på mappen "grupper" i den vänstra fönsterrutan.

4 Högerklicka på den lokala gruppen du vill lägga till en användare i den högra fönsterrutan.

5 Klicka på "Lägg till i grupp." Klicka på "Lägg till".

6 Skriv in namnet på användarkontot namn i den medföljande fältet rutan. Klicka på "Kontrollera namn." Klicka på "OK." Klicka på "OK" igen. När användaren läggs till i en lokal grupp, några grupprinciper som gäller för denna grupp gäller de nytillkomna användare.

Tips

  • Om du inte ser "Lokala användare och grupper" snap-in i Microsoft Management Console, gå till menyn "File" och välj "Lägg till / ta bort snapin-in." Klicka på "Lokala användare och grupper." Klicka på "Lägg till". Välj "Lokal dator." Klicka på "Kom" och sedan "OK".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com