Hur gör jag fart upp min grafikkort?

October 26

Hur gör jag fart upp min grafikkort?


Om ditt grafikkort behöver en stöt, är det bästa alternativet för att öka hastigheten överklockning. Överklockning är en process där grafikkortet modifieras för att utföra vid en högre hastighet än avsett. Överklocka ett grafikkort åstadkommes med användning av mjukvaruapplikationer som kan öka klockhastigheten. Genom att öka klockfrekvensen, är grafikkortet kan hantera mer komplex grafik. De flesta program erbjuder enkel att konfigurera guider för överklockning grafikkortet och kan hjälpa dig att avgöra vad klockfrekvensen är bäst för ditt grafikkort.

Instruktioner

1 Bestämma märke och modell av ditt grafikkort. Du kanske redan vet detta men om du inte gör det, kan du ta reda på genom att antingen ha hört dokumentationen som följde med datorn eller genom att köra dator programvara för hantering såsom Sandra Suite eller Belarc Advisor.

2 Forskning de optimala överklockningsinställningar för ditt grafikkort. När öka hastigheten på ditt grafikkort, är det viktigt att du inte överskrider begränsningar som kan orsaka ditt grafikkort inte fungerar. Helt enkelt söka på märke och modell av ditt grafikkort tillsammans med termen "överklocka" ska peka dig till webbplatser som kan erbjuda råd om de bästa inställningarna klock.

3 Ladda ner och installera överklockningen programmet du valt.

4 Starta klockn programvara.

5 Välj ditt grafikkort som hårdvara du vill överklocka.

6 Justera inställningarna för grafikkortet klock. Generellt sett kommer överklockningsmjukvara närvarande skjutreglage som kan flyttas uppåt eller nedåt för att öka eller minska klock klockfrekvens, shader klocka och minne. Hänvisar till forskning som bedrivs i steg två för optimala inställningar klock.

7 Testa dina nya grafikkort inställningar genom att köra ett 3D benchmarking program som Futuremark (se Resurser). Fortsätt att justera inställningarna tills du uppnå maximal prestanda samtidigt som den är stabil i drift.

Tips

  • Vid överklockning någon komponent, är temperaturnivåer kommer att öka. Var noga med att övervaka temperaturen på grafikkortet för att säkerställa att din fan inställningen håller kortet tillräckligt kallt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com