Vilka är fördelarna med grafikkort för bärbara datorer?

January 24

Vilka är fördelarna med grafikkort för bärbara datorer?


Bärbara datorer kan ha en rad olika hårdvara specifikationer. Grafikkort, även kallade grafikkort, kan vara några av de mest förvirrande för potentiella köpare eftersom de inte kommer med varje laptop och ofta verkar inte vara nödvändig. Medan många bärbara datorer skridsko med utan dem, grafikkort kommer med många fördelar som du skulle vara klokt att inte ignorera.

snabbare dator

Allt du gör på en dator kräver en viss mängd minne, eller RAM. Använder för mycket RAM, och datorn börjar sakta ned betydligt. Grafikkort levererar en underordnad källa "dedikerad" RAM som används enbart för grafik och video; när du använder grafik eller video, du är inte tar upp någon av datorns viktigaste källan till RAM, och allt annat fortsätter att köras lika smidigt. Däremot, "integrerade" grafik dra RAM från samma central källa, saktar ner din dator.

Framåt Kompatibilitet

Stationära datorer kan tas isär så att maskinvaran kan tas bort och uppgraderas. Bärbara datorer, där allt är ofta permanent limmade till moderkortet för att spara utrymme, inte har den lyxen. Om du köper en dator med integrerad grafik snarare än en dedikerad grafikkort, du fastnat med det tills du köper en ny dator. Grafikkort kan förlänga livslängden på din dator genom att hålla bearbetning snabb och ökad kompatibilitet med framtida program som kan kräva hög grafikkraft.

Bättre videouppspelning

De är inte kallas grafikkort för ingenting. Grafikkort kommer att öka prestandan av videoklipp som du spelar i datorn och hålla släpar och frysa under video till ett minimum. Många nyare grafikkort stöder också HD-video.

Bättre spelprestanda och kompatibilitet

Om du är en gamer, även de mest avslappnade, är ett grafikkort ett måste. De flesta nya spel på marknaden kommer inte ens att spela om allt du har är integrerad grafik; de som gör kommer att vara buggig eller extremt långsam. Grafikkort inte bara få spel att köra, de får dem att fungera väl. Ett spel som körs med en hastighet av fem bilder per sekund (i princip en högstämd bildspel) med integrerad grafik kan köra på 70 bildrutor per sekund (ungefär tre gånger jämnhet en film i en teater) med ett grafikkort som har 512 MB dedikerat grafikminne.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com