Hur man infoga länkar i ett Word-dokument

November 27

Under 2010 släppte Microsoft en ny version av Microsoft Office, Microsoft Office 2010, för Windows operativsystem. Microsoft Word, ordbehandlingsprogram som kommer packat med Microsoft Office 2010 Productivity Suite ger användarna med ett antal funktioner, inklusive möjligheten att visa, skapa och redigera dokument. Utöver dessa grundläggande funktioner, kan användare även infoga hyperlänkar i sina dokument som tar läsaren till en särskild webbplats som en referenspunkt för det material som diskuteras. Lyckligtvis för Microsoft Word-användare, sätter en hyperlänk i ett dokument kräver bara några enkla steg.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren genom att dubbelklicka på ikonen på din dator. Gå till den webbsida som du vill länka i Word-dokumentet.

2 Markera webbplatsens URL i webbläsarens navigeringsfältet genom att klicka på den och dra markören längs den. Högerklicka på nu markerad URL och välj "Kopiera" från menyn. Stäng webbläsaren.

3 Öppna Microsoft Word genom att dubbelklicka på ikonen på datorn eller genom att dubbelklicka på det dokument du vill infoga hyperlänken i. Placera markören där du vill att hyperlänken ska infogas genom att klicka på den platsen i dokumentet.

4 Klicka på "Infoga" alternativ från menyn högst upp i fönstret. Bläddra igenom listan med alternativ och välj "Hyperlänk" genom att klicka på den.

5 Klistra in webbadressen i utrymmet bredvid "Länk till" underrubrik genom att högerklicka på den medföljande utrymme och välja "Klistra in" alternativ från menyn. Webbadressen bör vara i form av "http: //www.< infoga webbplats namn här> Com."

6 Skriv visningsnamnet för hyperlänken i utrymmet bredvid "Display" underrubrik. Välj visningsnamn noggrant, eftersom detta är hur din länk kommer att visas i Word-dokument (till exempel, om du skriver ordet "katt" din länk visas som ordet "katt").

7 Klicka på "OK" -knappen längst ned i fönstret. Hyperlänken ska nu visas i Word-dokumentet. Det kan nu även kopieras och klistras som helst i Word-dokumentet.

8 Klicka på hyperlänken du just gjorde. Om det öppnar webbläsaren och navigerar dig till den webbsida du tänkt, du har infogat ett hyperlänk i ett Word-dokument.

9 Upprepa denna process för alla andra länkar som du kanske vill infoga i Word-dokument.

Tips

  • Denna process kan användas i någon version av Microsoft Word.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com