Flash Text Animation Tutorial

December 1

Flash är inte bara för att animera figurer. Det är också bra på att animera text. Med hjälp av Flash, kan du lätt förvandla det var en livlös bit av text i en iögonfallande och uttrycks skylt

skapa text

Dra över duken för att skapa en textruta. Klicka på markören i rutan du just gjorde. I undervisningssyfte, typ "Hello World". Du kan ändra typsnitt, storlek, stil och textjustering genom att markera texten och sedan klicka på "Text" fliken på menyraden. Ändra teckensnittet till "Svarta tavlan".

animerings Concepts

Nu när vi har fått grepp om grundläggande text skapas i Flash, låt oss prova några verkliga animation. Det finns två sätt att skapa en illusion av rörelse i Flash: bildruta för bildruta, eller rörelseinterpolering. Tänk på processen när det gäller dessa Flipbook animationer du använde för att göra i skolan. I bildruta för bildruta, berätta Flash där ett objekt bör finnas i varje bildruta. I rörelseinterpoleringen, berätta Flash där ett objekt bör vara viktiga punkter i animeringen och Flash extrapolerar alla bildrutor mellan de centrala ramar.

Tidslinjen

Föreställ skapa en av dessa bilderböcker, men du bara rita en bild på var 10: e sida. Tidslinjen är som en blädderbok, med varje ram som representerar en sida. Vi kommer att använda rörelseinterpolering för att fylla i ramarna för vår tidslinje.

För att använda rörelseinterpoleringen, har vi att konvertera texten till en symbol. Gör detta genom att ta den svarta indikatorpilen från verktygspaletten och välja blocket runt texten. Du kan välja "Ändra" från menyraden och välj sedan "Konvertera till Symbol", eller så kan du bara klicka på "F8". Namnge symbolen "Hej."

Nu, högerklicka i tidslinjen på ramen 30 och välj "Insert Keyframe." Ställa keyframe 30 berättar Flash som den aktuella positionen för texten på scenen är där du vill att det ska vara för ruta 30.

Motion Tween

Flytta text längst till höger på skärmen. Använda "Ändra" knappen, ändra storlek på texten och rotera texten 90 grader medurs. Nu, kom ihåg hur innan vi jämfört detta med bilderböcker du gjort i din ungdom? Tja, om du klickar på ramen 1, har du den första bildrutan i din blädderbok. På ramen 30, har du sista bildrutan. Vi har inga sidor i mellan. För att fixa det, högerklicka i gråzonen av tidslinjen, mellan ett och 30. Välj "Skapa rörelseinterpolering". Nu Flash har listat ut vad de mittersta sidorna i vår blädderbok ska se ut. Om du skrubba över tidslinjen, kan du se vad din animerad text kommer att se ut.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com