Hur man hämta data från hårddisken Om datorn inte startar

January 22

Hur man hämta data från hårddisken Om datorn inte startar


Du behöver inte kasta din hårddisk bort bara för att din dator slutat fungera. Din hårddisk data kan återställas även om datorn är inte längre kan starta upp. Data på hårddisken kan nås med hjälp av en extern hårddisk låda som är ansluten till en annan dator. Så länge data på enheten inte är helt skadad, kan det sparas utan att tillgripa dyra hårddisk Data Recovery Services.

Instruktioner

1 Koppla bort datorn från väggen och ta bort ena sidan av icke-fungerande datorns hölje.

2 Ta bort hårddisken strömkabel och IDE eller SATA-kabel. Skruva loss skruvarna som håller hårddisken på plats och ta bort hårddisken från datorn.

3 Titta på bygelinställningarna på baksidan av din hårddisk. Ta bort alla byglar som finns på stiften. Om hårddisken har flera hoppare, ta bort dem alla.

4 Placera hårddisken i din externa hårddisk inhägnad. Anslut IDE eller SATA-kabeln till hårddisken. Anslut strömkabeln till hårddisken.

5 Anslut hårddisk inhägnad i ett vägguttag. Anslut hårddisk inhägnad USB-kabel till en fungerande dator eller laptop.

6 Slå på hårddisken inneslutningen. Starta upp fungerande dator eller laptop.

7 Dubbelklicka på "Dator" ikonen på skrivbordet. Dubbelklicka på den nya hårddiskens ikon för att komma åt data på enheten.

Om skrivbordet inte har "Computer" -ikonen, klicka på knappen Windows, välj "Dator" -knappen och dubbelklicka på ikonen för den externa hårddisken.

8 Kopiera och klistra in alla data som du vill spara från den gamla hårddisken till en CD eller din funktion dators hårddisk.

Tips

  • Hårddiskar kan skadas om de tappas eller slås runt i datorlådan. Tappa inte hårddisken när du tar bort det från datorn fallet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com