Hur Säkra XP Remote Desktop

June 7

Remote Desktop är ett verktyg inbyggt i Windows XP som gör att en användare att få tillgång till skrivbordet på en annan dator via Internet. Genom att använda Remote Desktop verktyg kan du styra den andra datorn med tangentbordet och musen precis som om du satt framför den. Tyvärr har många användare använder Remote Desktop med liten hänsyn till den säkerhetsrisk det kan innebära om inte korrekt konfigurerad. För att öka säkerheten kan du begränsa åtkomsten till vissa användare och öka säkerhetsinställningarna. Dessa inställningar måste ändras på värddatorn.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen". Dubbelklicka på ikonen "System".

2 Klicka på "Remote" -fliken. Se till att det finns en kontroll i "Tillåt att användare fjärransluter till den här datorn" och klicka på "Välj fjärranvändare" -knappen.

3 Klicka på alla användarkonton som inte behöver åtkomst via Remote Desktop för att välja dem. Klicka på knappen "Ta bort". Upprepa denna process för alla användarkonton som du vill ta bort, vilket innebär att endast användaren kontonamn som behöver tillgång.

4 Klicka på "OK" och sedan klicka på "Apply". Stäng alla öppna fönster.

5 Klicka på "Start" meny-knappen och välj "Kör". Skriv "% Systemroot% \ system32 \ secpol.msc / s" i textfältet och tryck på "ENTER" för att öppna fönstret Lokala säkerhetsinställningar.

6 Klicka på "Lokala principer" i den vänstra rutan, och klicka sedan på "Tilldelning av användarrättigheter."

7 Dubbelklicka på "Tillåt inloggning genom Terminal Services" post i den högra rutan. Markera "Administratörer" genom att klicka på den och klicka sedan på "Ta bort". Detta avlägsnar effektivt tillgång till värddatorn via administratörskonton, vilket är ett alternativ inte tillgängligt för borttagning i "Välj fjärranvändare" fönster.

8 Klicka på "Apply" och sedan "OK". Klicka på "Konto Policies" och sedan "kontoutelåsning Policy" i "Lokala säkerhetsinställningar" fönster.

9 Dubbelklicka på "Account lockout tröskel" och ställ in den för "3 ogiltiga inloggningsförsök" för att låsa användaren ut om fel lösenord har matats in tre gånger. Detta bidrar till att försvara värddatorn mot brute-force attacker där ett program försöker att gissa datorns lösenord.

10 Klicka på "Apply" och "OK". Stäng "Lokala säkerhetsinställningar" fönster.

11 Klicka på menyn "Start" och välj "Kör". Skriv "% Systemroot% \ system32 \ gpedit.msc / s" i textfältet och tryck på "ENTER".

12 Dubbelklicka för att expandera "Administrativa mallar", "Windows-komponenter" och "Terminal Services" mappar, sedan dubbelklicka på "Kryptering och säkerhet" mapp.

13 Dubbelklicka på "Set klientanslutning krypteringsnivå" post i den högra rutan. Ställ in krypteringsnivån till "Aktiverad" och "High" och sedan klicka på "Apply" och "OK". Stäng alla öppna fönster.

14 Starta om värddatorn för att bekräfta och anta de nya säkerhetsinställningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com