Hur man kan blockera en skärmsläckare

March 2

Hur man kan blockera en skärmsläckare


Skärmsläckaren ursprungligen skapades för att förhindra att bilder från att brännas in i skärmen på en katodstråle TV (CRT) skärm. CRT som visade samma bild under lång tid var känsliga för fosfor burn-in, vilket är när fosforn i skärmen följer permanent på insidan av skärmen i form av bilden som visas. Idag, med uppfinningen av flytande kristaller (LCD) skärmar, skärmsläckare används främst för underhållning och säkerhet. Processen för att blockera en skärmsläckare varierar från enkla till måttliga beroende på om du bara vill stoppa en skärmsläckare att uppträda eller ta bort den helt och hållet.

Instruktioner

Stoppa en skärmsläckare från att visas

1 Högerklicka på pekaren på ett område på skrivbordet där inga ikoner finns. Detta kommer att ta upp snabbmenyn.

2 Klicka på "Egenskaper" längst ned på menyn. Detta gör att "Egenskaper för bildskärm" fönstret visas.

3 Klicka på "Screen Saver" -fliken längst upp i fönstret. Välj en ny skärmsläckare eller "ingen" i rullgardinsmenyn. Klicka på "OK."

Ta bort en skärmsläckare

4 Öppna Windows Explorer genom att klicka på Start-knappen, "Program", "Tillbehör" och slutligen "Windows Explorer".

5 Klicka i rutan till vänster i fönstret Windows Utforskaren på "Dator", följt av "C"

6 Dubbelklicka på "Windows" mapp i den högra rutan i fönstret Utforskaren. Dubbelklicka på "system32" mapp i den högra rutan i fönstret.

7 Leta upp skärmsläckaren fil du vill permanent ta bort i den högra rutan i fönstret Windows Explorer. Klicka en gång på filen och tryck på "Delete" -tangenten på datorns tangentbord. Klicka på "OK."

Tips

  • Skärmsläckare filer är lätt identifieras genom filtillägget (scr).
  • Genom att klicka på "typ" -fliken längst upp i den högra rutan i fönstret Windows Explorer, samtidigt söka efter skärmsläckaren fil, grupperar alla filer efter typ, vilket gör det lättare att hitta filer med skärmsläckaren förlängning (scr ).
  • Beroende på datorns operativsystem kan du också behöva hitta backup skärmsläckare fil med samma namn som ligger i C: \ windows \ system32 \ dllcache och ta bort den.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com