Hur man gör Gradient bakgrund i Paint

May 5

För digitala designers som önskar mest kontroll över sina konstverk, kan Microsoft Paint vara perfekt. Den grundläggande utan krusiduller programvara, som ingår i Windows operativsystem, inte kommer med många alternativ andra skrymmande grafikprogram erbjuder. Skapa en gradient, till exempel, kräver ett block-för-block manipulation av färg, i stället för den snabb tvätt av färgnivåer som finns i ett annat program. Att göra en tonad bakgrund i Paint kan vara den mest engagerade sätt att gå över regnbågen.

Instruktioner

1 Öppna Paint. Klicka på Paint-knappen. Klicka på "Egenskaper". Skriv in önskad bakgrunds storlek i "Bredd" och "Höjd" lådor, såsom "8" och "4" respektive. Välj "Tum" från avsnittet "Units". Klicka på "OK."

2 Välj den mörkaste färgen för gradienten från "Colors" rutor på bandet, eller klicka på knappen "Redigera färger" och välj en färg från regnbågen. Observera att färgen visas i "Color 1" rutan. Klicka på "Color 2" rutan. Klicka på samma färg offentlig färg i "Redigera färger" fönstret. Med "Color 1" och "Färg 2" rutor visar samma färg, kommer gradienten rektanglarna vara en solid färg.

3 Klicka på rektangeln form från avsnittet "Shapes" av bandet. Placera markören så att den är i det övre vänstra hörnet av den vita arbetsområdet. Rita en rektangel ned vertikalt till botten av arbetsområdet, lämnar huvuddelen av det vita utrymmet på höger sida tom. Oroa dig inte om rektangeln spiller över på någon av gråzonen av målningsarbetet ombord. Det kommer inte ut på det sättet.

4 Välj en något ljusare färg från "Colors" lådor, som visas i "Color 1" rutan. Upprepa för "Color 2" rutan. Rita en annan rektangel, anliggande den första, över mer av den vita utrymmet i arbetsområdet.

5 Upprepa färgförändringen, gradvis går lättare ner färgskalan och dra rektanglar i arbetsområdet tills du når den högra sidan. Gradienten bakgrunden är klar.

6 Klicka på Paint-knappen. Klicka på "Spara som". Välj en plats att spara tonad bakgrund filen. Skriv in ett namn på filen. Klicka på "Spara" -knappen.

Tips

  • Om du vill visa en verklig lutning i Paint som ett exempel, klicka på knappen "Redigera färger". När "Redigera färger" visas, är ett vitt till svart lutning visas på den högra sidan av fönstret.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com