Hur Donera RAM-chips

March 28

RAM (Random Access Memory) är en av de viktigaste - och utbytbara - delar i en dator. Alla datorer behöver RAM, och ju mer maskinen har, desto snabbare kommer det att köras. Så om du uppgraderar din dator och har extra RAM, är det en bra idé att donera den till en skola, skydd eller ideell, där det kan bidra till att påskynda datorer. Dessutom är det lätt att göra.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och dra ut nätsladden. Öppna fallet.

2 Rör vid ett jordat metallföremål för att ladda ur statisk elektricitet från din kropp; statisk elektricitet kan skada RAM. Leta upp och ta bort RAM. Det bör vara en lång, waferlike föremål sticker ut från moderkortet. Det bör finnas små spakarna på ändarna av RAM; pressa ner dessa och bort från RAM, och det borde bända ut ur styrelsen. Placera RAM i en antistatiska påsen.

3 Hitta någonstans att donera RAM till. Om du har en särskild välgörenhet eller skola i åtanke, ring och fråga om det tar emot donationer av datordelar.

4 Det finns också Computer Refurbishers som specifikt donera hårdvara till ideella organisationer och skolor. Slå upp Refurbishers i ditt område och kontakta dem för att se vilken typ av utrustning de accepterar och där det går. Nedan finns länkar som hjälper dig att hitta sådana organisationer.

5 Ta RAM till mottagarna.

Tips

  • Datordelar kan skadas av statisk elektricitet, så se till att röra något jordat eller metall före hantering RAM-minnen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com