URL Vs. URI Vs. URNA

April 14

URL Vs. URI Vs. URNA


En Uniform Resource Identifier (URI) identifierar en resurs på Internet. URI-systemet är vad som skiljer den "World Wide Web" från "Internet." Internet använder en identifierande schema baserat på Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP), vid vars centrum är IP-adressen. World Wide Web kartor numeriska Internet kännetecken i mänskliga vänliga ord. URI-ordningen är uppdelad i två metoder: den Uniform Resource Locator (URL) och den Uniform Resource Name (URN).

Uniform Resource Identifier

URI uppfanns av Sir Tim Berners-Lee 1990, som en del av sitt arbete att skapa World Wide Web. Allmänhetens deltagande i Internet begränsades av dunkel av adressering och avsaknad av färg eller bilder. URI metod för att namnge och lokalisera resurser gjorde adresser webbsidor lättare att komma ihåg. Detta tillsammans med grafikfunktionerna i webbsidor gjorde Internetkommunikation mer tilltalande för allmänheten.

Uniform Resource Locator

Webbadressen är den viktigaste underavdelning av URI-systemet. Detta är det format som alla webbanvändare känner, vilket ger adressen för en webbsida. Definitionen av webbadresser ger adressformat "http://www.somesite.com/adirectory/webpage.htm.” De flesta människor kan räkna ut att sidan är i en fil som heter webpage.htm, som hålls i en katalog som heter adirectory på www.somesite.com webbplats. "Http" del av adressen som kallas en "system" och "somesite.com" delen kallas ett domännamn.

Uniform Resource Name

URN är en nota metod för att namnge resurser på Internet som sällan ses av allmänheten. Det sker i form av "urn: namespace_id: namespace_specific_string. Den namnrymdidentifikatorn är en förkortning, vanligen för en organisation eller ett kodningsformat, som ISBN. Den namn Specific String är värdet identifiera en instans av den kod klassificering, till exempel en bok nummer. Vissa namnområden har en underkategori mellan namnrymdidentifikatorn och namn Specific String. Urnor är tänkt att beskriva en resurs samtidigt som den är oberoende av dess läge.

skillnader

URI-formatet börjar med ett system. Prefixet "http / ftp / https" i början av en webbadress är systemet. URN format identifieras genom ett system ". Urn" Så medan URL konventionen innehåller många URI system URN systemet har bara en, som är den flagga som identifierar den som en urna. Urnor är sällan påträffas av allmänheten, medan varje person som använder World Wide Web är bekant med webbadresser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com