Hur man bygger anpassad för skrivbord

April 11

Hur man bygger anpassad för skrivbord


Även termer som "pixel" och "skärmupplösning" kan få dig att tänka att du måste vara en grafisk design expert för att skapa en anpassad skrivbord skärm, är detta definitivt inte fallet. I själva verket, att lägga till en anpassad skärm på skrivbordet kräver lite mer än att peka, klicka och skriva in siffror. Med viss erfarenhet med fotoredigering eller design mjukvara kan säkert hjälpa dig att skapa mer intrikata mönster, men denna kunskap är absolut inte ett krav för att bygga stationära skärmar som har KRAFT.

Instruktioner

1 Bestäm upplösningen på datorskärmen. På en Windows-dator, måste du högerklicka på skrivbordet och välj "Egenskaper". Klicka sedan på "Inställningar" fliken, hitta Skärmupplösning bar, och flytta Upplösningsindikator längst till höger för att avgöra skärmens högsta upplösningen.

Mac OSX-användare kommer att välja "Systeminställningar" från Apple-menyn, klicka på fliken "Displays", och hitta den högsta uppsättning siffror i "resolutioner" rutan.

2 Välj en bild som ska användas för skrivbordet skärm. Det är bäst att välja en högkvalitativ bild som redan har en hög upplösning. Du behöver inte använda en bild om du hellre vill välja en högkvalitativ ritning eller annan typ av design. Om du är bekant med design mjukvara, kan du också välja att skapa en bild från scratch.

3 Redigera bilden så att den ser ut precis som du vill att det ska. Du kan använda fotoredigeringsprogram som du väljer att beskära ditt foto, visa den i svartvitt eller sepiatoner, eller placera en ram runt det. Se till att det inte finns några suddiga områden i bilden du kommer att använda, eftersom det kan påverka hur det ser ut på skrivbordet.

4 Ändra storlek på bilden så att den passar skärmens upplösning. Den metod som används för att åstadkomma detta kommer att bero på det fotoredigeringsprogram som du använder. Bredden pixel bör vara densamma som den första siffran i skärmupplösning dimensioner du fått i steg 1. Höjden pixel bör vara densamma som den andra siffran i din skärmupplösning dimensioner. Vara säker på att du håller förhållandet av bilden densamma så att skrivbordet skärm inte kommer att snedvridas.

5 Spara bilden på din dator. Det är bäst att spara den med den högsta bevarande kvalitet. Även filstorleken blir större, blir bilden mycket bättre på skrivbordet.

6 Placera bild på skrivbordet. För Windows-användare, kan detta göras genom att högerklicka på skrivbordet, välja "Egenskaper", välj fliken "Desktop" och sedan välja, öppna och positionera bilden på skrivbordet.

Apple-användare kommer att behöva öppna "Systeminställningar" på Apple-menyn, klicka på "Skrivbord och skärmsläckare" ikon, navigera till fliken "Desktop", sedan leta efter och välja den skrivbordsbild.

Tips

  • Om din fotoredigeringsprogram inte tillåter dig att ställa in anpassade pixeldimensionsvärden, kan du behöva beskära bilden tills den matchar du skärmens upplösning. Om detta inte är möjligt, kan du behöva hitta en annan bild att använda för skrivbordet skärm.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com