Hur Ersätt och ersätt reguljära uttryck i MEL

April 23

Maya är bland de mest kraftfulla programvaruverktyg för animation, 3D-grafik och rendering. Maya Embedded Språket är den egenutvecklade skriptgränssnittet för Maya, sätta varje kontroll och verkan av det grafiska användargränssnittet i händerna på scripter. Denna funktion gör det möjligt för användaren att automatisera återkommande uppgifter. Det gör det också möjligt för användaren att ändra stora, fjärran programfiler via MEL stöd av reguljära uttryck (regexes), en beräkningsstandard för textanalys och manipulation.

Instruktioner

1 Öppna Maya skriptredigeraren från menyraden. "Window", "Allmänna redaktörer" och "Script Editor" Att skapa en match och ersätta regex manus, först skriver en sträng för det reguljära uttrycket matcha; i detta fall kommer det att bli en pivot kub objekt som du har skapat. Varje gång du skapar ett nytt objekt, lägger Maya ett antal till sitt namn. Detta växer snabbt besvärligt när du skapar fler och fler objekt. Således är vissa rengöring i ordning. Börja rengöring genom att identifiera en numrerad objekt och tilldela det till en variabel:

string $ node = "pCube1 | pCubeShape223";

Detta kommer att matcha formen attribut för en sväng kub objekt.

2 Ta bort den numeriska suffixet sväng kub form attribut genom att förklara en annan sträng variabel med reguljära uttryck som matchar och ersätter det numeriska suffix. Raden av script ser ut så här:

string $ noSuffix = match ".*[^0-9]" $node ;

Detta söker efter någon sekvens av siffrorna 0 till 9 i slutet av strängen som den variabeln $ nod och tar bort dem. I slutet av skriptet skriver följande utskriftskommandot som informerar användaren om att skriptet har körts. När alla tillsammans, denna match och ersätta skript ser ut så här:

string $ node = "pCube1 | pCubeShape223";

string $ node = "pCube1 | pCubeShape223";

print "Script Done"

3 Gå till menyraden och välj "Script" och "Kör". Skriptet söker efter en "pCube" -form attribut betecknas 233 och skalar bort numret. När det är färdigt, bör textfönstret längst ned på sidan säga "Script Klar."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com