Hur man rengör en dator Tower

May 3

Hur man rengör en dator Tower


Att hålla din dator torn ren inifrån och ut inte bara förbättrar utseendet på din dator, men kan förlänga dess livslängd och förbättra prestanda. Datorn tornet håller all viktig hårdvara, såsom moderkort, fläkt, video och ljudkort, som driver datorn. Med tiden dator torn samla damm inuti, vilket kan göra datorn värma upp och orsaka en trög prestanda.

Instruktioner

Rengöring insidan av tornet

1 Stäng av datorn. På bildskärmen, leta efter "stänga av" eller "stänga av datorn" -ikonen och klicka på detta med musen pil. Vänta några minuter för datorn att helt stänga.

2 Koppla ur och ta bort alla strömkablar från baksidan av tornet.

3 Ta bort sidopanelen på din dator genom att lossa skruvarna eller bultarna som fäster den till tornet. Detta kommer att ge dig tillgång till datorns insida. Om du är osäker på hur man öppnar datorn torn, rådfråga din bruksanvisning.

4 Använd en burk med tryckluft för att blåsa bort damm från datorns insida.

5 Öppna CD-rom-enheten på datorn och använda tryckluft för att blåsa ut dammet. För att öppna CD-rrom enheten när datorn är avstängd, kan du behöva driva en gem i det lilla hålet under facket så att det hoppar ut.

6 Håll burk med tryckluft ungefär två inches bort från komponenterna i datorn tornet och blåsa bort dammet. Använd korta puffar av luft. Försök att inte röra någonting inne i tornet.

Utgående och rening Backspegel

7 Sätt tillbaka locket eller sidopanelen på datorn.

8 Använda en liten dator vakuum och suga bort baksidan vent eller fläkt av datorn.

9 Torka av utsidan av tornet med hjälp av en lätt fuktad trasa med mild tvål. Använd en bomullspinne eller tandborste för att avlägsna smuts och skräp från små spår och springor.

10 Rengör datorn kablar och sladdar medan de inte är ansluten till datorn. Använd en fuktig trasa med mild tvål och dra dem genom tyget för att avlägsna uppbyggd skräp. Låt sladdarna torka ordentligt innan du ansluter dem alla igen.

Tips

  • Ta bort tangentbordet och bildskärmen från området innan du börjar blåsa dammet från tornet. Du vill inte att överföra damm till andra datordelar.
  • Regelbundet rengöring och underhåll av din dator kan förlänga dess livslängd.
  • Överväga täcker din dator torn med en dammskyddet om du bor i en dammig miljö.
  • Rensa datorn upp på toppen av en tabell. Placera den på marken kan orsaka statisk elektricitet, vilket kan skada datorkomponenter.
  • Ground din skruvmejsel innan du rör den till monitorn. Ett annat alternativ för att se till att statisk inte skada din dator använder ett antistatiskt handleds wrap och kopplar den till en elektrisk jord bas. Stående på en antistatisk golvmattan är också ett bra alternativ.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com