Hur fungerar en webbkamera fungerar på en dator?

September 13

Hur fungerar en webbkamera fungerar på en dator?


När du använder en webbkamera, du dra nytta av tekniken i digitalkameror. Enheten snabbar upp överföringen av data foto- och video att sända media i realtid. Din webbkamera använder flera komponenter för att göra detta. Vissa är inbyggt i digitalkameror; andra kräver mjukvara och hårdvara element på din dator.

Identifiering

En webbkamera är helt enkelt en grundläggande digital kamera som gränssnitt med programvara på datorn för att sända video eller bilder med hjälp av Internet. Webbkameror kan vara inbyggd i själva datorn; de kan också vara självständiga enheter som ansluter via kabel till datorer. Varje webbkameran använder en digital kameralins, ett kretskort inbäddade med en laddningskopplad anordning chip och ett program som gränssnitt med en dator för att utföra dessa funktioner.

Inredningsdesign

Den del av webbkameran de flesta människor omedelbart identifiera är linsen. Denna digitala kameralins är fäst vid ett kretskort. I centrum av kretskortet är ett chip full av sensorer som detekterar ljus. Detta chip kallas för en laddningskopplad anordning, enligt forskare Chris Woodford. framträdande är också skruvarna monterade på vardera sidan av linsen; Dessa flyttar in och ut ur tills att flytta linsen närmare och längre bort från en bild, ger zooma in och ut funktioner.

Linsen och Charge-Coupled Device Chip

När du slår på en webbkamera tar linsen i bilden framför kameran. Den bilden behandlas av en laddningskopplad anordning. Detta chip, i centrum av kretskortet bakom kameralinsen, är ljuskänslig. Den laddningskopplade anordningen bryter upp ljuset tas in av kameralinsen till miljontals olika pixlar. Ljusstyrka och färgnivåer för varje pixel mäts av chipet, sedan översatts till numerisk kod som datorn kan läsa.

Programvaran gränssnitt

När bilden ses av en webbkamera omvandlas till numerisk kod med en laddningskopplad anordning, är det bearbetas av datorn och visas av ett antal program som kan användas för att kommunicera med en webbkamera, däribland webbkameran specifika programvara eller en videochattprogram som Skype. Digitala kameror använder samma metod, förutom sifferkoden översatt av charge-coupled device lagras på ett minneskort, som överför informationen till datorn när kameran är ansluten. För webbkameror inbäddade i en dator eller ansluten via USB-kabel, som översatt uppgifter omedelbart överförs till datorn och program, vilket gör live video chatt eller realtid webbkamera feeds möjligt så länge enheten är påslagen och ansluten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com