Hur du formaterar DVD + RW-skivor

September 20

Hur du formaterar DVD + RW-skivor


En DVD + RW är en skrivbar DVD som har mer skiva lagringskapacitet jämfört med DVD-RW. Data kan raderas och skrivas över flera gånger utan att skada skivan. Även om DVD-RW är också raderbara, kan uppgifterna endast skrivas på ett av dess ytskikt, vilket DVD-RW komma billigare än DVD + RW-skivor på grund av dess mindre lagringskapacitet. Pioneer utvecklat DVD-RW, medan DVD + RW stöds av Sony, Dell, Philips, Microsoft och HP. Trots skillnaderna stegen i formatera en DVD-RW skiljer sig inte från formatera en DVD + RW. "Formatering" är processen att "initiera" en skiva i för att det ska kännas igen av datorn. När en skiva formateras, alla filer som spelats in på den bort.

Instruktioner

1 Sätt i DVD + RW i den optiska enheten, och vänta på att datorn känner igen optiska media. I den lilla dialogrutan som visas på datorskärmen, välj "Bränn filer på skiva."

2 Skriv önskat namn på DVD + RW i dialogrutan som heter "Bränn en skiva." Välj "Visa formateringsalternativ" och välj sedan från "Live File System" eller "Styrde." För att avgöra vilken formateringsalternativ du ska välja, se "Tips".

3 Klicka på "Nästa" för att fortsätta med formateringsprocessen. Vänta tills processen till slut, och sedan mata ut skivan från den optiska enheten. Du kan också börja skriva data på skivan om du önskar.

Tips

  • Observera att DVD-skivan ska kunna köra omskrivbara DVD-skivor. Annars kommer datorn inte att kunna läsa DVD + RW och därför formatering kommer inte att vara möjligt.
  • "Live File System" är den senaste versionen av Windows fil formateringsalternativ som är endast kompatibel med Windows XP och ovan. Den "Mastrad" filsystem, å andra sidan, är kompatibel med Windows XP, inklusive äldre datorer och operativsystem. När du kopierar en fil till skivan med hjälp av Live File System, är det omedelbart skrivs till skivan, vilket innebär att en lång bränningen är inte nödvändigt. Om du använder "Styrde" filsystem, måste du kopiera alla data till skivan först, och sedan bränna dem alla på en gång.
  • Observera att när du formaterar en DVD + RW, kommer all data tas bort från den. Innan formateringen, se till att du säkerhetskopierar alla dina viktiga filer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com