Microsoft Visio Tutorial 2007

February 24

Microsoft Visio kan du använda symboler, grafik och diagram för att illustrera uppgifter eller arbetsflödesprocesser. Programvaran tar förvirrande eller komplicerad information och sätter in visuellt begripliga steg. Detta är ofta till hjälp när illustrerar eller förtydliga processer under företagsmöten, särskilt om språkbarriärer kan förekomma. Att lära sig att använda Microsoft Visio 2007 är en fråga om att arbeta genom en eller flera specifika projekt skapar illustrationer.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Visio 2007. startsidan visas. Lägg märke till den vänstra kolumnen "Mall kategorier." Varje mapp representerar en annan process för dig att illustrera. Programmerare och programvaruingenjörer använder "Flödesschema" och "programvara och databas" mappar oftast. Arkitekter och ingenjörer kan använda "Network" och "Karta och planritningar" mappar oftast medan andra affärsmän kan välja "Business" eller "Schema" mappar att utgå från.

2 Klicka på "Business" mapp för att visa en annan uppsättning ikoner till höger. Rulla ner till botten och klicka på "Work flödesdiagram" för detta exempel. En orange ruta visas runt ikonen. Klicka på "Skapa" -knappen på höger sida av skärmen. En tom rutnät visas till höger med en kolumn till vänster märkt "Shapes".

3 Klicka på var och en av mapparna som anges i kolumnen "Shapes". Varje en inrymmer en annan uppsättning ikoner, former och andra bilder som används för att illustrera en potentiell arbetsflöde.

4 Klicka på den nedre mapp märkt Klicka på "Issue" -ikonen, och medan du håller din musknapp och dra den till den tomma nätet till höger "arbetsflödet trappan."; låt det gå högst upp på skärmen. Detta kommer att vara startpunkten för din illustration.

5 Klicka på mappen "arbetsflöde objekt". Klicka och dra "Person" ikonen till skärmen, placera den bredvid "Issue" -ikonen. Gå tillbaka till "Shapes" kolumnen, klicka på "arbetsflödet steg" mappen och välj sedan "Dynamic kontakten" form. Dra kontakten formen tills den svävar över din "Issue" -ikonen. Lite rött "X" kommer att visas på en sida av det. Håll ned musknappen och dra symbolen tills en anslutande röda "x" visas på "Person" -ikonen. Släpp musen för att ansluta till de två formerna.

6 Klicka beroende mappen innehåller den näst mest lämplig ikon. Till exempel, välj "Department" mapp för att välja en avdelning frågan kan gå till nästa för bearbetning. Håll välja och lägga ikon bilder tills du har lagt till alla nödvändiga åtgärder för att avsluta arbetsflödet processen. Vilka ikoner du hamnar väljer i hög grad kommer att variera beroende på din situation.

7 Sätt nödvändiga text till bilden genom att klicka på aktiverade "A" -ikonen, som ligger på toppmenyn. Dubbelklicka någonstans du behöver lägga till text, och en ruta visas. Skriv in någon text som du behöver och trycka på "Enter" på tangentbordet när du är klar. Du kan ändra storlek, form eller typsnitt för text genom att markera texten och välja ett annat teckensnitt.

Tips

  • Du kanske inte kan dela Visio illustration med andra om de personer du skickar bilden till inte har Microsoft Visio 2007 installerat på sina datorsystem. Du kan behöva spara Microsoft Visio illustration som en "PDF" eller "Windows Bitmap" bild.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com