Öppna portar i Netgear

March 1

Portar kan en dator att utföra mer än en uppgift i taget. Datorns IP-adress består av flera portar, och dessa portar kan generellt beskrivas som vägar för ett program data. Vissa spel och program kräver att vissa portar på en dator öppnas så att programmet kan fungera som förväntat. Öppna portarna kallas Port Forwarding, och sker i routern som ansluter datorn till Internet.

Åtkomst till routern

Öppna webbläsaren, skriv "192.168.0.1" i adressfältet. Hit "Enter". Detta öppnar routerns inloggningsskärmen. Skriv in användarnamn och lösenord för routern. Netgear Standard användarnamn är "admin". Lösenordet är "lösenord" eller "1234", beroende på din router modell. Klicka på "OK". Detta öppnar routerns kontrollpanel.

Port Forwarding

Klicka på "Port Forwarding" till vänster menyn under Avancerat. Detta öppnar skärmen Portar. Det är i den här skärmen där portarna för att öppna konfigureras i routern.

Routrar kommer förkonfigurerade med de nödvändiga portarna för populära spel och program. Om du vill öppna portar för ett spel, kan det redan vara konfigurerad i routern för dig. Öppna rullgardinsmenyn och sedan scanna listan för att se om det önskade spelet är förkonfigurerad. Om det är, väljer det, mata in IP-adressen till den dator i nätverket som spelet kommer att spelas. Klicka på "Add" för att lägga till i listan Port Forwarding.

Portar som ska öppnas kan också läggas till manuellt. Om ditt spel eller program är inte i listrutan, klicka på "Lägg till anpassad Service" manuellt lägga till portar. Ange portnummer i "Start Port" låda och "End Port" låda för portintervall. Om det är bara en enda port för att öppna, skriv siffran i både start- och slutrutorna. Skriv in ett namn som identifierar tjänsten för dig när du ser den i listan port forwarding, klicka sedan på "Apply" för att spara konfigurationen. Klicka på "Logga ut" när du är klar öppna nödvändiga portar.

Försiktighet

Varje öppna porten ger en "hål" genom brandväggen gör datorn så mycket mer sårbar för hot på Internet. Det är nödvändigt att öppna portar för att vissa spel och program ska fungera, men inte öppna fler portar än vad som krävs. Om ett program kräver portar vara öppna, kommer instruktionerna att ge specifika portar eller portintervall. Öppna inte mer än vad som behövs för att köra programmet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com