Typer av e Scams

March 20

Typer av e Scams


Bedrägerier har funnits under mycket lång tid, men med internet är det lättare än någonsin att lura stora grupper av människor i en kort tid. När online-användare kontrollera sin e-post, kan de se dussintals oönskad e-post som kan vara en bluff, virus eller båda. De flesta onlinebedrägerier fungerar genom att förföra offer med girighet. Till exempel, om de skicka några pengar, de lovade ännu mer pengar i retur med liten eller ingen arbetet.

phishing

Phishing är en e-bluff som används för att beskriva hur en bedragare kommer att försöka fiska din personliga information. Du kan få ett mail som talar om att följa länken till en webbplats. Men om du klickar på länken i e-postmeddelandet, så kommer du till en falsk webbsida som ser legitim och bedragare kommer snart att ha en kopia av användarnamn och lösenord som du har angett. Phishing används ofta för att stjäla bankkonton, PayPal pengar och eBay information.

lotterivinst

I en lotterivinst bluff, ett e-postmeddelande förklarar att du just har vunnit en online lotteri som du inte kommer ihåg att komma in. Det är en vanlig bluff som talar om lotteri vinnare att de kommer att få utbetalningen men eftersom lotteriet är i ett annat land, kommer de att få betala en avgift eller skatt innan de kan få kontrollen, som de aldrig får.

Nigerianska 419 Scams

Innan internet, var nigerianska 419 bedrägerier skickas via e-post i form av bokstäver. Bluff varierar men ändå lyckas förbli densamma. Ett e-post talar om att avsändaren har en sjuk släkting, de är en mycket rik prins från en obefintlig land eller de har en riktigt bra affär som kommer netto miljoner eller miljarder dollar dig. Allt du behöver göra är att betala en liten avgift och du kommer att vara rik obegripligt. Resultatet är alltid densamma. Om offren skicka pengarna, kommer de aldrig att se det eller bedragare igen.

Kontrollera Scams

Online säljare måste vara lika försiktig som köpare. I ett online check bluff, kommer en köpare köpa ett objekt och sedan skicka en check. Dock är kontrollen balans mycket mer än den faktiska summan av objektet. Köparen kommer att göra upp en ursäkt för att förklara varför de skrev en så stor kontroll. De kommer då att be dig att lösa in check som du normalt skulle och sedan skicka dem balansen. Inom några dagar kommer banken att säga att kontrollen är falska. Efter kontrollen studsar, kommer du att hållas ansvarig för hela beloppet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com